Koštunica čestitao Nikoliću

Predsednik DSS Vojislav Koštunica čestitao je Tomislavu Nikoliću na izbornoj pobedi i poželeo mu da važan posao predsednika države obavlja na dobrobit Srbije.

Info

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.05.2012.

22:40

Default images

Koštunica je poželeo Nikoliću i da funkciju predsednika Srbije obavlja na korist svih gradjana i da sve svoje snage usmeri na zaštitu državnih i nacionalnih interesa Srbije.

"Srbiji su potrebne promene i izbor Nikolića za predsednika Srbije je važan i veliki korak u neophodnim promenama dosadašnjeg režima. U Srbiji gradjani žive teško i loše, ugroženi su vitalni nacionalni interesi zemlje i biće potrebno prave mudrosti da Srbija pronadje put za izlazak iz ove teške krize", poručio je Koštunica u čestitki Nikoliću.

Funkcioner Demokratske stranke Srbije DSS Slobodan Samardžić kaže da se dogovor o formiranju Vlade Srbije ne može obaviti za jedan dan i da se ne može unapred govoriti o eventualnoj saradnji DŠ i Srpske napredne stranke.

"To je komlikovana formula. Neću unapred ništa da kažem. Mi imamo određen program, kao i oni. Potrebno je da se nađu zajednicke tačke. Ako imamo više zajedničkih tačaka onda ćemo ući ako ne nećemo (u vladu sa SNS)", rekao je Samardžić.

Kako je dodao, najavažnije je da se napravi neka vrsta saglasnosti da bi ta vlada funkcionisala.

On je naveo da DSS ne bi odstupila od vojne i političke nautralnosti, ali da bi rešenje za to DSS i SNS eventualno mogli da nađu organizovanjem referenduma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: