"Idealno ako Tadić bude premijer"

Ekonomski analitičar Miroslav Zdravković kaže da bi optimalno rešenje bilo da predsednik bude Tomislav Nikolić a premijer Boris Tadić.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

22:30

Default images

"Najbolje je da se napravi dogovor u kome je (Boris) Tadić premijer, (Toma) Nikolić predsednik, a to oko toga da li će se formirati vlada oko demokatskog bloka, uopste ne razmišljam. Oni imaju izvesnost da formiraju vladu", rekao je Zdravković ali je izrazio bojazan da takva vlada u kojoj se nalazi petnaestak stranaka neće dobro funkcionisati.

On je naglasio i da će ovakva konstelacija snaga, koja je sada poznata, ukloniti ucenjivački potencijal koji su stranke koristile u prethodnom mandatu i izneo opasku da do sada nije bio prisutan onaj drugi "kreativni i kohezioni potencijal, već potencijal da se rastura i cepa".

"U tom kontekstu neka kohabitacija izmedju Borisa i Tome je idealno resenje. Tadić da bude premijer ispred Demokatske stranke, jer ionako ta stranka nije izašla sa imenom i da se eliminišse bilo koja mogućnost ucena", rekao je Zdravković.

Prema njegovim rečima, tako će se staviti tačka i na priču o daljim nestabilnostima i kalkulacijama kako da se formira većina od 126 poslanika u parlamentu.

"Za mene je važno da se već sutradan krene sa stabilnom izvršnom vlašću koja će da funkcionise u naredne četiri godine i koja će vidi šta će da se uradi sa ekonomijom a da bude najmanje bolno i štetno po gradjane", rekao je Zdravković.

On je naglasio da je bi u svakom slučaju bilo opasno da sutra krenu ružne reči i medjusobne optužbe i da se napravi bilo kakva politička nestabilnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: