SPS: Ostaje dogovor sa DS oko vlade

Predsednica Skupštine Srbije i zamenik predsednika Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila za B92 da dogovor oko vlade SPS-a i DS-a ostaje na snazi.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

22:05

Default images

Ona je rekla da je čestitala Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika. "Čestitam Tomislavu Nikoliću. Takva je volja građana", rekla je ona.

"U svakom slučaju SPS će imati veliku ulogu u svakodnevnoj borbi građana i tako će i ostati. Mi smo već napravili dogovor oko vlade sa DS, koja nam je programski bilska, i nema razloga to da se menja. Razgovori o formiranju vlade tek idu, ali su njihova osnova naši bliski programi. Nikolić je rekao da će biti predsednik građana, tako da neće uticati na odnose između stranaka", rekla je Slavica Đukić Dejanović za B92.

Ona je navela da se ništa ne sme promentii u pogledu stabilnosti funkcionisanja institucija.

"Uverena sam da će Nikolić davati doprinos boljem funkcionisanju institucija", rekla je ona posle skupa u galeriji "Ozon" "Građani čekaju predsednika".

Komentarišući činjenicu da je lider SPS-a Ivica Dačić pozvao glasače da glasaju za Borisa Tadića, ona je rekla da analize treba da pokažu da li su ga birači te stranke poslušali.

"Nemam uvid u to na kojim izbornim jedinicama koliki broj glasača je izrazio svoju volju. Činjenica je da su rezultati bili prilično tesni", rekla je Đukić Dejanović.

Bajatović: Nema razloga da menjamo dogovor

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović kaže da očekuje da Tomislav Nikolić, kao novi predsednik Republike, mandat za sastav vlade prvo dodeli Srpskoj naprednoj stranci, ali je istakao da i "dalje stoji dogovor" SPS i Demokratske stranke o budućoj vladi".

Upitan da li očekuje da nova vlada bude brzo formirana, Bajatović je rekao da "to ne zavisi od SPS, već od onoga ko dodeljuje mandat".

"Potpuno je logično da će Nikolić sigurno mandat ponuditi članovima svoje stranke, ali kako sad stvari stoje nema razloga da menjamo dogovor videćemo šta će dogadjaji doneti. Ta ideja o podeli vlasti i nije tako loša", rekao je Bajatović govoreći o dogovoru SPS i DS da formiraju vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: