Mediji u regionu: Iznenađenje

S naslovima "Iznenadjenje" i "Nikolić u vodstvu", elektronski mediji u Hrvatskoj pažljivo prate večerašnje objavljivanje prvih rezultata drugog kruga izbora.

Info

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.05.2012.

21:49

Default images

Izveštava se o relativno malom odzivu birača i prenosi da je zamenik predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić proglasio pobedu, rekavši da prednost Tomislava Nikolića na 100 odsto uzorka iznosi 1,5 odsto. Službenih reagovanja u Hrvatskoj još nema.

Danas poslepodne politički analitičar Žarko Puhovski, koji je, kao i praktički svi mediji i najveći deo javnosti, prognozirao pobedu Borisa Tadića, najavio je da očekuje da Tadić bude predsednik, a Ivica Dačić premijer. Puhovski, medjutim, smatra da se ništa bitno neće promeniti i kad bi pobedio Nikolić. "Mislim da je Nikolić dobar primer političara koji se utišava ili pripitomljuje što je bliži vlasti", rekao je Puhovski za Media servis.

Udarna vest u medijima u BiH

Svi internet portali u oba bosansko-hercegovačka entiteta večeras su kao udarnu vest objavili da je novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kandidat Srpske napredne stranke.

Sarajevski "Dnevni avaz" preneo je da je Nikolić proglasio pobedu, kao i Nikolićevu izjavu da Srbija "neće skrenuti sa evropskog puta".

Banjalučke "Nezavisne novine" kao udarnu vest objavile su ishod drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji.

"Tomislav Nikolić novi predsednik Srbije - Tadić priznao poraz", navele su "Nezavisne novine", prenoseći preliminarne rezultate
izbora, i Nikolićevu izjavu posle proglašenja izborne pobede.

Za sada mediji u BiH još ne komentarišu šta za BIH i njene buduće odnose sa Srbijom znači pobeda Nikolića.

Crna Gora: Udarna vest

Crnogorski portal Vijesti na glavnoj stranici preneo je da je Nikolić novi predsednik Srbije, kao i da mu je Boris Tadić čestitao na pobedi.

Taj medij je preneo Nikolićevu izjavu da su izbori prošli veličanstveno i pokazali da Srbija neće skrenuti sa evropskog puta i da želi da zaštiti narod na Kosovu i Metohiji.

Portal Analitika kao jednu od udarnih vesti objavio je da je Nikolić proglasio pobedu na predsedničkim izborima, ocenjujući da je to vrhunac njegove političke sezone.

Internet portal CDM kao jednu od glavnih vesti objavljuje da je Nikolić novi predsednik Srbije i prenosi njegovu izjavu da će sarađivati sa crnogorskom vlašću i opozicijom.

Ističe se Nikolićeva izjava da su odnosi Crne Gore i Srbije sada lošiji nego Srbije i Hrvatske. Vest o Nikolićevoj pobedi udarna je i na vodećim informativnim sajtovima u BiH, na sajtu Radio-televizije Republike Srpske, portalima klix.ba, lista "Dnevni avaz"...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: