Češka glasala za Tadića

Građani Srbije u Češkoj koji su glasali na biralištu u ambasadi u Pragu u drugom krugu izbora najviše glasova dali su dosadašnjem predsedniku Borisu Tadiću.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

20:59

Default images

Tadić je od ovdašnje malobrojne dijaspore dobio 39 glasova, njegov protivkandidat, lider SNS Tomislav Nikolić osvojio 12, dok je jedan listić bio nevažeći.

Odziv u ovom drugom krugu je 56 odsto, rečeno je Agenciji Beta u Ambasadi u Pragu.

Odziv je manji je nego u prvom krugu predsedničkih izbora 6. maja kada su gradjani Srbije u Cceškoj glasali i za 250 poslanika Skupštine Srbije, kada je na izbore izašlo 75 odsto birača upisanih u taj spisak u ambasadi u Pragu.

Dijaspora od ukupno oko 4.800 gradjana Srbije u Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj nije pokazala interes da glasa na ovim izborima i minimum od 100 birača kako bi moglo da se otvori biralište prijavio se samo u Češkoj, dok u ambasadama Srbije u Bratislavi i Varšavi za razliku
od ranijih puta izbori zbog nedovoljnog interesovanja nisu ni organizovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: