Funkcioneri DS:Uvereni smo u pobedu

Zamenik predsednika DS Dragan Đilas kaže da je uveren u pobedu Borisa Tadića na predsedničkim izborima.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 20.05.2012.

20:21

Default images

Đilas dodaje da očekuje da odmah potom bude formirana nova vlada.

"Srbija danas realno bira svoju budućnost. Danas ko bude izabran određuje kojim putem će ići zemlja u narednih pet godina", rekao je Đuilas novinarima nakon glasanja u drugom krugu predsedničkih izbora na svom biračkom mestu u beogradskoj opštini Vračar.

Đilas je rekao da je izborna kampanja bila duga i da je sada potrebno da nakon izbora odmah počne da se radi.

U Srbiji se danas održava drugi krug predsedničkih izbora u koji su ušli kandidati liste "izbor za bolji život" Boris Tadić i koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić.

Šuntanovac: Očekujem fer izbore

Potpredsednik Demokratske stranke i ministar odbrane Dragan Šutanovac je izrazio uverenje da će Boris Tadić pobediti na predsedničkim izborima i očekivanje da će izborni ciklus proteći u fer i korektnoj atmosferi.

Šutanovac je posle glasanja u Mirijevu, rekao novinarima da je ubeđen da će građani Srbije izabrati evropsku perspektivu i budućnost i predsednika koji ima harizmu, eneregiju, viziju i ideju da vodi Srbiju u tom pravcu.

"Ubeđen sam da će Boris Tadić dobiti mandat da u sledećih pet godina vodi Srbiju", rekao je on.

Šutanovac je izrazio očekivanje da će se izborni ciklus završiti u fer i korektnoj atmosferi i da neće biti nikakvih nedoumica da su izbori bili demokratski, iako je bilo dosta tenzija u proteklom periodu.

Jeremić: Veliki posao pred predsednikom

Ko god bude izabran za predsednika Srbije pred njim je veliki posao - teške godine, ozbiljni izazovi i neophodnost da se na najbliži mogući način sarađuje sa novoizabranom vladom Srbije, izjavio je danas član Glavnog odbora Demokratske stranke i ministar inostranih poslova Vuk Jeremić.

''Mislim da nam je u ovo trenutku najviše potrebno da završimo proces formiranja institucija u što je moguće kraćem roku i da jedinstveni krenemo napred, ko iz vlasti, ko iz opozicije'', istakao je Jeremić nakon glasanja.

Neki od najvažnijih problema koji su pred nama, možemo rešavati isključivo zajedno, poručio je Jeremić.

On je izrazio nadu da će na današnjim izborima sve proći u najboljem redu, dodavši da je ovo jednostavan izbor.

Prema njegovom mišljenju, ovaj put neće biti nikakvih nedoumica oko prebrojavanja.
Jeremić je sa suprugom glasao na biračkom mestu 25 u osnovnoj školi "Sveti Sava" na Vračaru nešto posle 11.30 sati.

Petrović: Garancija politike bez avanturizma

Potpredsednik Demokratske stranke i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović izjavio je da bi pobeda Borisa Tadića na predsedničkim ižborima bila "garancija politike bez avanturizma".

"Izbor za Tadića je izbor u sigurnost i to da nećemo imati nikakav avanturizam u narednih pet godina i da ćemo na razložan način rešavati velike probleme koje Srbija danas ima", kazao je Petrović novinarima nakon glasanja u Špacu.

Prema njegovim rečima, izbor za Tadića je mogućnost da se mudro, diplomatski i sa puno pažnje donose odluke kada je reč o zaštiti interesa na Kosovu i Metohiji, očuvanju teritorijalnog integriteta.

Petrović je ocenio da je izbor Tadića i sigurnost da će u Srbiju stići novi investitori, kao što je italijanski Danijeli koji će graditi fabriku u Šapcu.

Petrović je glasao u Šapcu na biračkom mestu u Mesnoj zajednici "Donji šor". On je na glasanje došao sa suprugom i sinom.

Đinđić: Građani će izabrati stabilnost

Druga na listi "Izbor za bolji život" Ružica Đinđić izjavila je da bi želela da građani Srbije na današnjim izborima dobiju predsednika koji će imati stabilnost i spremnost za rešavanje svih problema.

"To je jedina budućnost koju želimo da postignemo na ovim izborima", rekla je nakon glasanja Ružica Đinđić", supruga ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Ružica Đinđić je glasala nešto posle 12 časova na biračkom mestu u beogradskom naselju Dedinje. Ona je na glasanje došla sama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: