Nikolić: Verujem u pobedu

Kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" za predsednika Srbije Tomislav Nikolić kaže da očekuje pobedu i da se nada da će izbori biti fer i pošteni.

Info

Izvor: Beta

Nedelja, 20.05.2012.

20:09

Default images

Nikolić kaže da će SNS ovoga puta obratiti pažnju na svako biračko mesto.

"Nećemo dozvoliti nikakvu prevaru i krađu. Srbija ne zaslužuje da dobije predsednika za koga bi se sumnjalo da je nešto ukrao", rekao Nikolić novinarima posle glasanje na svom biračkom mestu u Novom Beogradu.

On je kazao da je ubeđen da u Srbiji nema boljeg kandidata za predsednika Srbije od njega ali da je sve u rukama građana Srbije i njihove odluke.

"Nikad još nisam propustio priliku a da ne čestitam onome ko pobedi. Očekujem isto tako da Boris Tadić meni čestita pobedu na predsedničkim izborima. Ja sam tu čestitku zaslužio više od njega", kazao je Nikolić.

On je naveo da očekuje da građani izađu u što većem broju u drugi krug predsedničkih izbora jer to, kako je rekao, garantuje legitimitet i da onaj ko pobedi ima veliku podršku iza sebe.

Nikolić je naveo da očekuje da će se oko 21.00 znati potpuni rezultati drugog kruga izbora za predsednika Srbije.

"Učinio sam sve što je bilo moguće, nastupao, fer, korektno i pošteno, obrazlagao program, govorio da Srbija mora da se promeni da bi krenula dalje, a sve ostalo je sada u rukama građana", rekao je Nikolić.

On je rekao da je prethodne noći dobro spavao i da je dobar san osnov za zdravlje ljudi u njegovim godinama.

"Meni je savest čista, spavam mirno. Nadam se da će i mojim suparnicima jednog dana savest biti čista", kazao je Nikolić odgovarajući na pitanje novinara kako je spavao pred drugi krug predsedničkih izbora.

Biografija Tomislava Nikolića

Tomislav Nikolić, predsednički kandidat Srpske napredne stranke, rođen je 15. februara 1952. u Kragujevcu.

Tehničku školu, građevinski smer, završio je u Kragujevcu, a diplomirao na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Zaposlio se 1971. u Građevinskom preduzeću "Žegrap“ gde je radio do 1978. kada prelazi u firmu "22. decembar“. Bio je i tehnički direktor Komunalnog preduzeća u Kragujevcu.

Početkom devedestih bio je aktivan u Narodnoj radikalnoj stranci. Na njegovu inicijativu došlo je do ujedinjenja te stranke i mesnih odbora Srpskog četničkog pokreta Vojislava Šešelja i stvaranja nove stranke 23. februara 1991. godine pod nazivom Srpska radikalna stranka.

Za predsednika SRS izabran je Vojislav Šešelj, a Nikolić za potpredsednika. Kasnije je tri puta biran za zamenika predsednika stranke, poslednji put na Sedmom tadžbinskom kongresu SRS 8. oktobra 2006.

Podneo je ostavku na sve funkcije u Srpskoj radikalnoj stranci 6. septembra 2008.
Nakon mesec dana osnovao je Srpsku naprednu stranku na čijoj je Osnivačkoj skupštini 21. oktobra 2008. izabran za predsednika.

Nikolić je od 1992. godine poslanik u Skupštini Srbije i jedini poslanik koji je biran u svaki saziv od 1992. godine.

Zbog političkog delovanja, 1995. godine osuđen je na dvomesečnu kaznu zatvora koju je izdržavao u Gnjilanu.

U martu 1998. godine izabran je za potpredsednika Vlade Srbije. Podneo je ostavku 14. juna 1999. godine kada je u Skupštini Srbije prihvaćena odluka o dolasku stranih trupa na Kosovo, ali je tadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović doneo uredbu po kojoj svi članovi Vlade ostaju na svojim funkcijama, pa je do 14. avgusta 1999. bio potpredsednik Vlade.

Od avgusta 1999. obavljao je dužnost potpredsednika Savezne vlade dok je premijer bio Momir Bulatović.

U maju 2007. izabran je za predsednika Narodne skupštine Srbije, ali je posle pet dana smenjen.

Četiri puta je bio kandidat za predsednika Srbije. Oženjen je, ima dva sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: