Šef misije OEBS-a u Gračanici

Šef misije OEBS na Kosovu ambasador Verner Almhofer obišao je jedno od biračkih mesta u Gračanici na kojem građani u drugom krugu biraju predsednika Srbije.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

13:08

Default images

Almhofer je ponovio da je jutros na Kosovu otvoreno 90 biračkih mesta i da su za razliku od pre dve nedelje kada je bilo kašnjenja u otvaranju pojedinih biračkih mesta danas sva otvorena do 7 i 15 časova.

Almhofer je obilazeći glasačko mesto u Gračanici rekao da izbori pokazuju zrelost svih političkih aktera koji su doprineli da se ovaj proces odvija na ovakav način.

Almhofer je ponovio da OEBS proces bazira na izbornom materijalu koji je dostavila Republička izborna komisija, podsetivši da određen broj građana pre dve nedelje nije bio upisan u birački spisak.

"Informisani smo da su, na otprilike jednoj trećini od ukupnog broja biračkih mesta, napravljene izmene odnosno dopune biračkih spiskova. Ja se nadam da će sada mnogi od njih naći svoje ime na biračkom spisku", rekao je prvi čovek OEBS-a na Kosovu.

On je rekao da će nakon Gračanice u toku dana posetiti još neka biračka mesta, a iz OEBS-a je najavljeno da će prvi presek o izlaznosti na izbore građana na Kosovu biti saopšten posle 14 časova.

U blizini biračkih mesta na Kosovu može se videti prisustvo lokalne policije koja je zadužena za očuvanje javnog reda i mira. Ispred birališta istaknute su zastave Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

Birački odbori su sastavljeni od po pet lica koja su tu ispred OEBS-a. Biračka mesta na Kosovu biće otvorena do 20 časova a glasački materijal u zapečaćenim kutijama OEBS će transportovati u Rašku i Vranje gde će biti obavljeno prebrojavanje glasačkih listića.

Na severu Kosova policija je pojačala prisustvo u etnički mešovitim sredinama.
Pravo da bira budućeg predsednika Srbije na Kosovu i Metohiji ima oko 109.000 građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: