Odalović: Bez primedbi sa birališta

Sva biračka mesta u Srbiji otvorena su na vreme i bez problema, rekao je sekretar Republičke izborne komisije Veljko Odalović.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 20.05.2012.

09:11

Default images

On je dodao da je glasanje u inostranstvu - u SAD, Velikoj Britaniji i Kanadi je završeno i da je proteklo u redu.

Odalović je u izjavi za RTS rekao da nema pojedinačnih primedbi, incidenata niti bilo čega što bi uticalo na regularnost.

"Manji tehnički problemi, koji su se pojavili na nekim biračkim mestima, pre otvaranja i neposredno posle otvaranju su otklonjeni i sad imamo proces bez nesporazuma i nesuglasica".

Odalović je naveo da je izborni materijal biračkim odborima dostavljen u toku jučerašnjeg dana i jutros i da su ga oni pregledali i ocenili ispravnost, što je osetljiviji deo posla, kao i konstatacija koja se daje posle završenog glasanja.

"Pravljenje zapisnika biračkih odora su najvažnije radnje za stvaranje uslova da se glasanje odvija nesputano", objasnio je Odalović.

On je izrazio očekivanje da će glasanje na 90 biračkih mesta na Kosovu proteći bez ikakvih problema, kao što su protekli i paralametarni izbori i prethodni krug predsedničkih, bez incidenata koji su bili u najavi.

Odalović je dodao sa su jutros sva biračka mesta na Kosovu otvorena bez probelma, tačno u 7 sati, sem jednog, koje otvoreno sa 15-ak minuta zakašnjenja, napominjući da su i izborni materijal i birači i procedura u najboljem redu i da se ne očekuju nikakvi probelmi

RIK će konačne rezultate saopštiti najaksnije do 20 sati u četvrtak. Republička izborna komisija redovno će danas obaveštavati javnost o toku izbora za predsednika Republike.

Redovne konferencije za novinare, na kojima će biti saopštavani podaci o izlaznosti birača, planirane su u 11, 15, 19 i 22 sata.

Iz RIK-a je najavljeno da će po potrebi organizovati i vanredne konferencije za novinare, o čemu će blagovremeno obavestiti javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: