Pojačano prisustvo KPS na severu

Kosovska policija će zbog održavanja drugog kruga srpskih predsedničkih izbora na Kosovu pojačati prisustvo na severu.

Info

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.05.2012.

08:44

Default images

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti je u izjavi Tanjugu u subotu rekao da će pripadnici kosovske policije, kao i u prvom krugu izbora 6. maja, biti prisutni u blizini biračkih mesta kako bi obezbedili mesta glasanja, a u cilju očuvanja javnog reda i mira.

"Imaćemo skoro isti plan kao 6. maja i zajedno sa Kforom i Euleksom ćemo nadgledati celokupan proces što se tiče opšte bezbednosti. Pojačano prisustvo policije će biti u mešovitim sredinama kao i u neposrednoj blizini birališta kako bi bili očuvani javni red i mir", rekao je Hoti.

On je dodao da će na severu Kosova i u mitrovičkom regionu na 13 lokacija biti 37 biračkih mesta i da će kosovska policija pokriti sve lokacije na kojima će osoblje

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) nadležna je za sproviđenje izbora. OEBS je saopštio da je jutros otvoreno svih 90 birališta.

Izborni materijal za drugi krug predsedničkih izbora stigao je pre nekoliko dana na Kosovo, a izborne radnje za izbore sprovode predstavnici Misije OEBS-a.

Kao i na izborima 6. maja, glasaće se u 17 opština u kojima će ukupno biti otvoreno 90 biračkih mesta a pravo na izborima prema podacima OEBS-a ima oko 109.000 birača.

I ovoga puta izbore će sprovoditi samo predstavnici OEBS-a, njih oko 500, koji će nakon zatvaranja glasačkih mesta, izborni materijal dostaviti do Raške i Vranja gde će se glasovi prebrojavati.

Drugi krug predsedničkih izbora na Kosovu biće sproveden po istom principu kao i izbori 6. maja, a biračka mesta biće otvorena od 7.00 do 20.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: