Kosovo: Otvoreno svih 90 birališta

U Gračanici i na drugim mestima u centralnom Kosovu jutros je otvoreno 90 biračkih mesta za glasanje u drugom krugu izbora za predsednika Srbije.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 20.05.2012.

07:31

Default images

Izbori, na kojima pravo glasa ima više od 109.000 građana, održavaju se u organizaciji OEBS, a sva lica koja su upisana u birački spisak i imaju dokumenta Republike Srbije mogu da glasaju u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Imam zadovoljstvo da objavim da su jutors otvorena sva birališta", izjavio je šef misije OEBS na Kosovu, ambasador Verner Amhofer.

U prvom krugu 6.maja, jedan broj povratnika se žalio da nije upisan u birački spisak.

Biračka mesta obezbeđuje kosovska policija koja će po završetku glasanja pratiti konvoj sa izbornim materijalom do administrativnog prelaza sa Srbijom pošto se glasovi broje u Vranju.

Biračka mesta biće otvorena do 20 sati a u skladu sa izbornim pravilima moguće i nešto duže.

U biračkim odborima nalazi se po pet članova koji imaju ugovor sa OEBS kao i u prvom krugu izbora koji je održan 6. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: