Duel za građane nije bio presudan

Nakon duela lidera DS i SNS, Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, čak 67 odsto građana odlučilo je za koga će glasati u drugom krugu predsedničkih izbora.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2012.

19:22

Default images

To je pokazalo istraživanje B92 i agencije "Ipsos Stratedžik marketing“, koje je obuhvatilo 1.002 ispitanika.

Najveći procenat građana Srbije (67 odsto) kaže da, posle duela, zna za koga će glasati. Ali zato 12 procenata njih tvrdi da je ono što su čuli ili videli uticalo na njih da promene odluku.

Nakon duela Tadića i Nikolića, 12 odsto građana rešilo je da ipak izađe na birališta, dok je svega pet posto njih odlučilo da ne glasa u nedelju ni za jednog kandidata za šefa države.
Foto: B92
Istraživanje je pokazalo da su građani bolje razumeli kandidata DS (49 odsto), ali i kad je reč o tome ko je u duelu imao nastup državnika.

Kandidata SNS razumelo je 40 odsto gledalaca.
Foto: B92
Kad je u pitanju iskrenost kandidata za predsednika Srbije skoro i da nema pobednika – 39 odsto ispitanika kazalo je da je iskreniji bio Nikolić, a 38 posto Tadić.

Ipak, svaki deseti smatra da iskrenost nije pokazivao nijedan od kandidata.
Foto: B92
Tadić je, prema istraživanju B92 i "Ipsos Stratedžik marketinga", bio uverljivi dok je pričao o evropskim integracijama – 55 odsto.

Nikolićev stav o EU podržalo je 25 posto njih.
Foto: B92
S druge strane, kad je reč o ekonomskim temama građani su skoro podjednako ocenili kandidate za predsednika Srbije. Tadićev ekonomski program podržava 40 odsto ispitanika, a Nikolićev 39.

Svaki deseti građanin, međutim, nije poverovao nijednom od njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: