Vučić: Ko ne glasa daje glas Tadiću

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio danas da svako ko bojkotuje glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora daje glas Borisu Tadiću.

Info

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.05.2012.

13:09

Default images

"Pozivam građane da ne ostanu kod kuće, jer su dali glas Borisu Tadiću svi koji bojkotuju izbore", rekao je Vučić na konferenciji za novinare i dodao da je glas za Nikolića glas za bolju i drugačiju budućnost i šansa da se pobede čelnici režima.

Vučić je rekao da je SNS zadovoljna ishodom duela u kome se, kako je naveo, pokazala politička ubedljivost Nikolićevih argumenata, prirodnost, pristojnost i racionalnost, u odnosu na Tadića.

"Boris Tadić kao da je progutao ploču na 78 obrtaja, tako je govorio, ali i čitao", rekao je Vučić i dodao da Tadić nije imao odgovore na ključna pitanja u vezi sa 200.000 novih radnih mesta, 1.000 evra od akcija, platama i penzijama u Srbiji.

Vučić je rekao da je za SNS najvažnije da pobede na izborima, kako bi pokazali na kakav način je prekrajana volja građana.

Vučić je rekao da će SNS imati "svoje ljude na svakoj kutiji" i koji će bez nasilja obezbediti svako biračko mesto, kao i da će čestitati Tadiću, ako na izborima pobedi "bez krađe".

"Ako izgubimo, a ne pokradu nas i Srbija izabere put u prošlost mi ćemo da čestitamo bez ikakvog nasilja".

Odgovarajući na pitanje u vezi sa sporazumom sa Demokratskom strankom Srbije Vučić je rekao da se SNS nije odrekla Evropske unije, već da
se sa D S S-om dogovorila da će se to pitanje, oko kojeg se politike dve stranke razlikuju, rešiti na najdemokratskiji način, referendumom.

Vučić je rekao da su u D S S-u postojale sumnje da SNS želi promenu Ustava Srbije zbog preambule o Kosovu, ali da to nije tačno i da SNS
želi promenu Ustava zbog smanjenja broja poslanika i političkih privilegija.

Kako u Evropsku uniju, uz podršku Vojislava Koštunice i DSS-a, koji se protive nastavku evropskog puta Srbije? Naprednjaci, međutim, tvrde da dogovor koji su potpisali sa DSS-om neće značiti i kraj evopskog puta za njih. To što imaju različite stavove o Evropi nije im bila prepreka za dogovor.

"Nismo se mi odrekli evropskog puta. Da jesmo, onda nam referenudm ne bi bio potreban, već naše nesaglasje, zato što mi jesmo za to, a oni nisu za to. Dogovorili smo da se reši na najdemokratskiji način, a to je putem referenduma. Baš onako kako je to rešila Hrvatska i sve zemlje u okruženju i civilizovan svet", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: