DSS podržao SNS, o EU referendum

Demokratska stranka Srbije pozvala je građane da u drugom krugu predsedničkih izbora podrže kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Info

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2012.

14:03

Default images

Podrška je usledila nakon dogovora lidera dve stranke o pitanjima neutralnosti i promene Ustava, a usaglašeno je da bi se narod o članstvu u EU izjasnio na referendumu.

Predsednik DSS Vojislav Koštunica i predsednik SNS Tomislav Nikolić potpisali su sporazum o podršci kojim su se saglasili da postoji opravdana sumnja da je došlo do ozbiljnih izbornih neregularnosti i izborne krađe 6. maja, kao i dogovorili da se građani na referendumu izjasne o političkoj i vojnoj neutralnosti.

U sporazumu dve stranke navodi se da je utvrđeno, uz mnogobrojne druge neregularnosti, da nedostaje dvadeset džakova sa izbornim listićima a vlast uporno odbija razuman predlog da se ponovo prebroje glasovi, kao i da je, i pored opravdane sumnje u izbornu krađu predsednik SNS Tomislav Nikolić odlučio da je u interesu Srbije da se održi drugi izborni krug.

Koštunica i Nikolić su se saglasili i da se pitanje da li je u interesu Srbije da bude politički neutralna država, ili Srbija treba da bude članica EU, razreši na demokratski način, tako što će se o tome narod izjasniti na slobodnom referendumu.

DSS i SNS će vođenjem usaglašene politike u Skupštini Srbije omogućiti da se građani i o političkoj i o vojnoj neutralnosti izjasne na referendumu, piše u sporazumu.

Koštunica i Nikolić su se takođe saglasili da se pitanje promene Ustava Srbije neće pokretati i biti podržano bez saglasnosti obe stranke i da će DSS i SNS u Skupštini Srbije voditi usaglašenu politiku kada je u pitanju Ustav Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: