Lagumdžija uveren u pobedu Tadića

Ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija potpuno je uveren da će lider DS Boris Tadić pobediti na predsedničkim izborima.

Info

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.05.2012.

14:15

Default images

On misli da je to dobro za Srbiju.

Lagumdžija je ocenio da bi izbor lidera SNS Tomislava Nikolića koji je, kako je rekao, u ovom trenutku jedina alternativa Tadiću, definitivno bio "korak nazad" za Srbiju i za region.

"Mislim da će (Tadić) kao novi-stari predsednik Srbije napraviti vladu koja će biti još bolja od prethodne i koja će u suštini biti obogaćena za novi kvalitet", rekao je on u intervjuju za radio Slobodnu Evropu.

Šef bosanske diplomatije potvrdio je da se on i Tadić poznaju 50 godina.

"Mi se znamo još od vremena dok je Boris bio Sarajlija jer su se naši roditelji družili. Moja majka je studirala sa njegovim ocem i onda smo kao deca bili na nekim izletima. Naravno da to u politici ništa ne znači", kazao je Lagumdžija, koji je i lider SDP-a u Bosni i Hercegovini.

Na konstataciju da su sada i Tadić i on zajedno i na političkoj sceni, kazao je: "Samo što se sada ne igramo".

"Mislim da i Boris i ja imamo dobre namere... Mislim da je i on čovek koji je zainteresovan da promeni Srbiju, da Srbija bude evropska, drugačija i bolja. Verujem da je on čovek koji želi da region bude jedna pozitivna priča", naveo je Lagumdžija.

Na opasku da sve to obojici ide veoma sporo, kazao je da je bolje da bude sporo nego da ne ide nikako ili da ide u "krivom pravcu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: