Tadić: Na uvrede odgovaram osmehom

Boris Tadić izjavio je uoči večerašnjeg tv duela sa Tomislavom Nikolićem da očekuje fer debatu i da će na svaki prljav udarac izdržati sa osmehom.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 16.05.2012.

12:34

Default images

Tadić je uveren da je politika koju zastupa u interesu svih gradjana Srbije.

"To treba da bude fer debata, borba mišljenja, ne borba ljudi, debata u kojoj svi u Srbiji razumeju šta je demokratija i cilj demokratske borbe - a to je opredeljivanje građana za put kojim će zemlja ići", rekao je predsednički kandidat DS-a Boris Tadić.

Tadić je istakao da njegova namera nije vređanje protivnika, već sučeljavanje mišljenja, i da će tako biti i u večerašnjem duelu na RTS-u jer niko ne može da pobedi demokratiju u Srbiji i skine je sa puta evropskih vrednosti.

"Obećavam borbu do kraja, po pravilima fer, demokratske, sportske i čovečne borbe, na svaki prljav udarac odgovoriću sa osmehom. Idemo dalje, spremni smo svakom da pružimo ruku poverenja jer znamo da je naš cilj u interesu svih gradjana Srbije", rekao je Tadić. On je u izrazio i žaljenje zbog toga što neki saveznici DS iz vremena petooktobarskih promena ne razumeju njegovu politiku pomirenja.

Tadić je dodao da politika nema pravi smisao ako njeni dosezi nisu projektovani za budućnost i da upravo u ime budućnosti insistira da sve stranke koje preuzimaju vlast moraju da prave kompromise i koncesije.

Boris Tadić je danas imao mini-konvenciji u Sportsko-rekreativnom centru "11. april" u Novom Beogradu gde je u toku obnova bazena. Zajedno sa njim su bili i gradonačelnik Dragan Đilas i šef beogradskih demokrata, bivši vaterpolista Aleksandar Šapić.

Tadić je još rekao i da je put koji nudi DS sigurnost, pomirenje i stabilnost, kao i sučeljavanje mišljenja a ne uvrede.

Od DS, kako je naveo, traži da bude državna, nacionalna stranka, a ne institucija svojih članova, jer ta stranka nije posvećena samo sebi već svim strankama i gradjanima Srbije i regiona.

"To je veličina DS", rekao je Tadić i dodao da demokrate za svoju politiku dobijaju podršku nevladinih organizacija, nacionalnih manjina, pojedinaca, sportista, ali i iz inostranstva i iz medjunarodnih organizacija.

Tadić je rekao da tema izbora nije da neko kaže da je neko lopov, "pa kada se ispostavi da nije bilo kradje, da se kaže - krivo mi je tužilaštvo, sud i Janko i Marko".

On je kazao da svako ko hoće da učestvuje u politici mora da prihvati pravila i naglasio da DS igra po pravilima koja važe svuda u svetu - Francuskoj, SAD i drugim zemljama koje su postavile pravila demokratije.

"Idemo dalje, znamo da je naš cilj od najvećeg značaja za sve gradjane", rekao je Tadić i pozvao Beogradjane i gradjane Srbije da 20. maja izadju na izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: