Blic: Kako je Nikolić studirao

Blic piše, posle uvida u studentski dosije lidera SNS Tomislava Nikolića, da je on drugu godinu završio za samo tri dana.

Info

Izvor: Blic

Sreda, 16.05.2012.

12:22

Default images

List navodi da je došao u posed originalnog studentskog dosijea Tomislava Nikolića iz koga se može videti da je tu godinu predsednički kandidat SNS na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu završio u roku od 13. do 16. juna 2005.

Blic navodi da u Nikolićevom ŠV obrascu nisu navedeni adresa ni telefon, a da u semestralnim listovima nema pečata fakulteta ni potpisa dekana.

Kako se vidi iz dokumentacije, Nikolić je Fakultet za menadžment upisao 2003. Ipak, on je diplomu i svedočanstva iz srednje škole, što se jasno vidi na njima, izvadio tek u avgustu 2004, što znači da je morao da ih priloži fakultetu sa najmanje godinu dana zakašnjenja. Za većinu, ni polaganje prijemnog ne bi bilo moguće bez tih dokumenata, piše Blic.

Taj list tvrdi i da je Nikolić većinu ispita polagao onda kada mu je politička karijera bila najintenzivnija. Naime, prvu godinu je “očistio“, kako tvrdi Blic, 2004. u jeku kampanje za lokalne izbore. Drugu je završio za samo tri dana, od 13. do 16 juna 2005, dok je u isto vreme po svim medijima odgovarao na optužbe Nataše Kandić da jeu mešan u ratne zločine .

Tokom 2005. i 2006, kada mu je zbog visokog proseka odobreno ubrzano studiranje treće i četvrte godine zajedno, uspeo je da ugovara predizborne kampanje, dodaje Blic.

Ispada da je Nikolić tokom 2006. uspevao da u samo nekoliko sati da gostuje na radiju, daje intervjue novinama i da stiže na ispit. Jedan je čak položio jutro nakon proslave dvogodišnjice postojanja SNS u beogradskoj Areni.

Interesantno je takođe, dodaje Blic, da je 30. septembra 2004. položio ispit iz psihologije, a veče pre toga je bio na završnom mitingu Vučića u Beogradu.

Svo vreme studija na Fakultetu za menadžment i mastera na FIMEK-u Nikolić je imao podršku profesora Ljubiše Stojmirovića, jedinog čoveka koji ga se seća sa studija i inače člana GO SNS-a. Isti profesor bio je i na rednom broju 24 na izbornj listi naprednjaka.

Blic saznaje i da je Nikolić kod tog profesora položio 6 ispita, a on mu je kasnije bio i jedan od mentora i član komisije kada je branio master na FIMEK-u.

Ispada takođe, da je Nikolić i diplomski i master rad uspeo da pripremi u jeku dve kampanje, za manje od dva meseca. Diplomski rad je odbranio 19. januara 2007, za vreme kampanje za parlamentarne izbore, a koji je prijavio 26. novembra 2006. Temu iz mastera je prijavio 15 aprila , 11. maja je formirana komisije, a već 26. juna 2011. on je uspešno odbranio rad, zaključuje Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: