Tadić: Priče o krađi pale u vodu

Kandidat za predsednika Boris Tadić poručio je građanima da ne dozvole da nadvlada atmosfera straha, koju njegovi politički oponenti pokušavaju da nametnu.

Info

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2012.

17:06

Default images

On je pozvao građane da hrabro izađu na izbore i obezbede da Srbija bude mirna, stabilna i prosperitetna.

Tadić je rekao da su sve optužbe za krađu izbora pale u vodu, da su izborni 6. maja bili čestiti i dodao da će isti takav biti i drugi krug predsedničkih izbora 20. maja.

"Nemojte dozvoliti da nadvlada atmosfera straha koju naši oponenti pokušavaju da nametnu Srbiji. Hrabro na izbore, borili smo se sa mnogo većim strahovima u prošlosti. Pobedićemo i sada, sve optužbe za krađu izbora su pale u vodu. Imamo čestite izbore i zato ćemo pobediti", poručio je lider DS.

On je naglasio da je veoma važno da što više građana izađe na birališta 20. maja, jer je drugi krug predsedničkih, kao i pokrajinskih izbora presudan.

"Ovi izbori su izuzetno važni, jer nam je potrebna saradnja svih nivoa vlasti. Ako ne bude tako bilo, imaćemo situaciju u kojoj će institucije biti kao 'rogovi u vreći', što nije dobro ni za investicije, ni za boljitak građana", rekao je Tadić i dodao da je sve što je činio bilo usmereno upravo ka tom cilju - boljem životu građana.

Tražim od vas, rekao je on, da izađete na izbore, ubedite svakoga i objasnite ljudima da svako drugo rešrenje znači nesigurnost i neizvesnost.

On je ukazao da je njegov politički oponent na predsedničkim izborima više puta pokazao da je spreman da odluke menja "od dana do dana" u zavisnosti od svojih interesa i ocenio da je to veoma opasan način ponašanja u politici.

"U svetu danas morate biti predvidljivi, dosledni i stabilni, a mi vodimo stabilnu politiku. Zato danas sarađujemo sa svima, putujemo slobodno i dovodimo investitore i zato ćemo pobediti na ovim izborima", naglasio je Tadić.

Prema njegovim rečima, prvo poluvreme je završeno i demokrate su u prednosti, ali je sada neophodno tu pobedu "overiti" i završiti sve započete procese.

Saveti nacionalnih manjina podržali Tadića

Tadić se potom u Novom Sadu sastao sa predstavnicima 15 saveta nacionalnih manjina. Na tom sastanku je izraženo očekivanje da će položaj manjina po formiranju vladajuće koalicije biti dodatno poboljšan primenom već usvojenih i donošenjem novih zakonskih rešenja.

Predstavnici gotovo svih saveta nacionalnih manjina podržali su Tadića uoči drugog kruga predsedničkih izbora.

U izjavi novinarima posle sastanka, lider DS je rekao da je ponosan zbog toga što je dobio podršku praktično svih nacionalnih saveta.

"Razgovarali smo o svim zakonskim rešenjima vezanim za nacionalne savete koje je Srbija donela kako bi dosegla najviše standarde u zaštiti nacionalnih zajednica", rekao je on.

On je izrazio očekivanje da će nacionalne manjine, kao most ka njihovim maticama, i posle formiranja nove vlade nastaviti da doprinose jačanju spoljnopolitičkog potencijala Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: