Vučić: Tadić se ponaša kao bog

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio da je Boris Tadić "bog" koji je zatvorio i zabranio mogućnost da bilo ko nešto o njemu kaže u Srbiji.

Info

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2012.

13:18

Default images

Vučić je ponovo kritikovao sve medije navodeći da su pod kontrolom DS-a.

On je takođe rekao i su Boris Tadić i DS "pravnim, političkim i drugim nasiljem" doveli do toga da Srbija nema institucije.

"Svaka institucija u Srbiji posle sprovedenog Tadićevog nasilja pripada isključivo partijskim interesima, oligarsima, tajkunima i kriminalcima koji su vezani za Tadića i DS", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

Prema njegovim rečima, takvo stanje je u javnim preduzećima, Ustavnom sudu, "lažnim, navodno nezavisnim agencijama za borbu protiv korupcije i savetima radiodifuznih agencija".

"Tadić je uspeo s prijateljima da razori sve institucije... Nasiljem su došli na vlast, paljenjem Skupštine, prebijanjem direktora televizije, dok sa Nikolićeve strane nikad nije bilo nasilja", rekao je Vučić.

S druge strane, poručio je Vučić, na skupovima naprednjaka nije bilo, a neće ni biti nasilja. Na pitanje novinarašta znači poruka naprednjaka da su spremni u nedelju da fizički brane svoje glasova, on je odgovorio: "Mi ćemo da branimo naše glasove, to je naša svetinja, kao i naša deca i naša crkva."

Na pitanje da li je svestan da bi neki simpatizer naprednjaka tu izjavu mogao da shvati kao opravdanje da na dan izbora "pravi probleme", zamenik predsednika SNS je kazao: "Ma nemojte, ni jedan naš simpatizer nije, niti će ikada da napravi problem. Ni jedan naš simpatizer nije krao glasove, nego Boris Tadić."

Vučić: "Kažite mi kada je razbijeno staklo na našem skupu?"

B92: Vi ste učestvoali na skupu Kosovo je Srbija.

Vučić: Pa to je bila Demokratska stranka.

B92: Mislite demokratska stranka Srbije.

Vučić: Ja sam bio tu, ja dogovorao sa njima...

B92: Šta je bilo s mitingom povodom hapšenja Karadžića?

Vujčić: Tada nije razbijeno staklo, tada je ubijen Ranko Panic i to je nasilje Borisa Tadića još neistraženo. Tad je ubijen čovek, a ne zna se ubica.

Todorić: Smiriti strasti

Međutim, analitičari upozoravaju da u ovakvim situacijama takve izjave samo dodatno raspiruju strasti pred drugi krug izbora.

"Mislim da svi tako vide to, da je to jedno zaoštravanje, podizanje retorike na jedan viši borbeni nivo i da se pratkično kaže - ja idem na izbore iako su svi potiv mene i ne isključujem korišćenje fizičke sile u odbrani sopstvenih glasova", kazao je Vladimir Todorić, direktor Centra za novu politiku.

Preostale dane pred izbore ipak bi trebalo iskoristiti da se smire strasti i dan izbora dočeka hladne glave, poručuje Vladmir Todorić.

"Treba svi da pokušaju da relaksiraju situaciju. Ne može i nikakava korist neće biti ni za koga ako se bude nastavilo na tom talasu ocrnjivanja političkih protivnika i svih onih koji ne misle kao Srpska napredna stranka. Mi ćemo ući u veoma zoštrenu situaciju, koju je teško iskontrolisati", smatra on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: