SNS odgovara RTS: Podržavate Tadića

SNS smatra da RTS, saopštenjem u kom se za Nikolića kaže da je "zloupotrebio pristojnost", pokušava posredno da podrži predsedničkog kandidata Borisa Tadića.

Info

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2012.

10:41

Default images

"Odnos zastupljenosti Demokratske stranke prema SNS-u tokom ove predizborne kampanje bio je 4 prema 1", navodi se u saopštenju SNS i dodaje da je u prethodne tri i po godine odnos u zastupljenosti na RTS-u bio osam prema jedan u korist DS-a.

Dodaje se da je saopštenje Kolegijuma RTS-a, koje je emitovano sinoć u Dnevniku 2, još jedan pokušaj da se na programu te televizije na
posredan način pruži podrška Tadiću, kao predsedničkom kandidatu.

SNS je zatražila od kolegijuma RTS-a da objasni "kojom je to rečenicom Tomislav Nikolić u emisiji 'Reč na reč' zloupotrebio profesionalizam voditelja", kao i to Tomislav Nikolić "nije dovođen u neravnopravan položaj".

Iz SNS-a su naveli i da od 13. marta, kad je počela predizborna kampanja, RTS u svojim informativnim emisijama "dozvoljavala brutalnu zloupotrebu državnih funkcija čelnika DS-a".

To je, kako se navodi, kulminiralo 7. aprila, kada je Boris Tadić već podneo ostavku na funkciju predsednika zemlje, a o njegovim aktivnostima u Dnevniku 2 emitovan je prilog koji je trajao skoro koliko prilozi svih drugih stranaka ukupno.

Nikolić je u nedelju uveče, 13. maja, kao predsednički kandidat pred drugi krug izbora 20. maja, gostovao u emisiji RTS-a "Reč na reč", gde je između ostalog rekao da je u programima te televizije "vređan, napadan i dovđen u neravnopravan položaj" u odnosu na Tadića i da je RTS zabranjivao reklamne spotove SNS-a u uzajamno negativnim kampanjama kandidata.

Tim povodom juče je Kolegijum RTS-a ocenio da je Tomislav Nikolić u emisiji "Reč na reč" izneo niz optužbi i neistina o radu te televizije i zloupotrebio profesionalizam voditelja.

U SNS-u su tim povodom naveli da se RTS finansira iz džepa građana i da povodom "upadanja u RTS", koje se, kako kažu u odgovoru toj
televiziji, pominje u njihovom saopštenju, SNS izražava bojazan da je RTS tu stranku pomešao sa DS, pošto, kako se navodi, do sada su
samo iz DS-a "upadali" u RTS ,"i pomalo palili i tukli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: