Ponovlja se glasanje na 16 mesta

Izbori za odbornike za Skupštinu grada Beograda biće ponovljeni u nedelju, 20. maja, na 16 biračkih mesta, piše na sajtu Gradske izborne komisije.

Info

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.05.2012.

10:48

Default images

Izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu 25 u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Grockoj, na mestu 58 u Mesnoj zajednici "Vojvoda Mišić" na Zvezdari, na mestu 3 u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" na Novom Beogradu, na mestu 43 u Osnovnoj školi, Ljubinić BB, u Obrenovcu, kao i na mestima broj 29, 47, 80 i 84 na opštini Palilula.

Takođe, izbori će biti ponovljeni i na biračkom mestu 34 u Mesnoj zajednici "Skojevska" u Rakovici, na mestu 51 u "XV Beogradska gimnazija" u Rakovici, na mestu 57 u Osnovnoj školi "Vladimir Rolović" u Rakovici, biračkom mestu šest u Osnovnoj školi "Isidora Sekulić" na Savskom vencu, mestu 16 u Mesnoj zajednici "Zapadni Vračar" na Savskom vencu.

Izbori će biti ponovljeni i na biračkim mestima 19, 25 i 47 na Starom gradu, a reč je o Nacionalnoj službi zapošljavanja, Trgovačkoj školi i Prirodno matematičkom fakultetu.

U odluci o ponavljanju izbora piše da broj birača na mestima na kojima se obavlja ponovno glasanje ostaje nepromenjen u odnosu na rešenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kojim je zaključen deo Jedinstvenog biračkog spiska za Beograd.

Za glasanje na ponovnim izborima biće štampano 23.293 glasačka listića, od čega će 70 biti rezerva, a biće štampani na srpskom jeziku, ćiriličkim pismom, u formatu A4, na papiru sive boje, kao i ukupno 16 kontrolnih listova za proveru ispravnosti glasačke kutije, na papiru narandžaste boje.

Na izborima 6. maja u trci za odbornička mesta u Skupštini grada Beograda učestvovalo je ukupno 16 lista. Prva na listiću za gradski parlament je lista "Dragan Đilas - izbor za bolji Beograd", druga "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", treća "Prof. dr Zoran Stanković - Ujedinjeni regioni Srbije", a četvrta "Čedomir Jovanović - Preokret".

Sledeća lista na glasačkom listiću je "Pokrenimo Beograd - Tomislav Nikolić", šesta "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", sedma "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija - Milan Krkobabić", dok je na osmom mestu lista grupe građana "Pokret prigradskih opština - Jovan Sretković Jole".

Pod rednim brojem devet je lista "Pokret radnika i seljaka", na 10. mestu je lista "Nova socijademokratija Beograd - dr Dušan Janjić", na 11. mestu "Dveri za život Beograd", na 12. mestu "Komunistička partija - Josip Broz", a na 13. "Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković".

Poslednje tri liste na glasačkom listiću su "Reformistička stranka - Marko Beoković", lista Srpske monarhističke stranke "Srpska sloga - Ljubomir Simić" i lista "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Gradska izborna komisija odluku da će izbori na 16 biračkih mesta biti ponovljeni u nedelju, 20. maja, donela na sednici održanoj 13. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: