Gde ćemo gledati Radetu i Krasića?

Neki od narodnih poslanika sa decenijskim stažom posle izbora se neće vratiti u skupštinu, već će se vratiti struci ili ostati aktivni u strankama i politici.

Info

Izvor: B92

Subota, 12.05.2012.

21:27

Default images

Tako, u skupštinskim klupama više nećemo videti radikale Dragana Todorovića, Natašu Jovanović, Zorana Krasića i Vjericu Radetu, jer SRS nije prešla cenzus.

Skupštinsku salu, nakon više od jedne decenije, napuštaju i Bošnjaci Esad Džudžević i Bajro Omeragić, iako je SDA Sandžaka, na čijoj su listi bili, ušla u Skupštinu.

U parlamentu više nećemo gledati ni Vesnu Pešić, koja je dugi niz godina predstavljala najpre svoj Građanski savez, a potom LDP. Na ovim izborima nije bila ni na jednoj listi.

Većina njih će se posvetiti struci i privatnom biznisu. Poslaničku platu od 105.000 dinara primaće još šest meseci pošto im istekne mandat - to je regulisano Zakonom o radnim odnosima u državnim organima.

"Nije mi žao što više neću biti poslanik. Posvetiću se maloj transportnoj firmi koja je u mom vlasništvu. Njome se bavim već duže, stoga nisam učestvovao ni u predizbornoj kampanji", kaže Dragan Todorović.

Todorović je u parlamentu proveo 19 godina, od čega šest kao savezni poslanik, a 13 kao republički poslanik. Politiku neće napuštati jer, kaže, to nije lako nakon toliko godina.

Njegova koleginica Nataša Jovanović ističe za naš list da će sada imati više vremena da se posveti stranci, ali i svojoj struci. Po zanimanju je turizmolog.

" Vratiću se svojoj profesiji. Radiću nešto iz oblasti turizma, ali u privatnom aranžmanu", napominje Jovanovićeva. Kao predsednik Okružnog odbora SRS za Šumadiju i gradskog odbora Kragujevca dosta vremena odvajaće i za stranku.

"Ostajem u politici. Pred nama je mnogo posla", naglašava Jovanovićeva, koja je bila poslanik u pet skupštinskih saziva - jedan manadat u saveznom parlamentu, a četiri u republičkom. Ukupno 17 godina. U dva poslanička manadata bila je i potpredsednika Skupštine.

Vjerica Radeta nije razmišljala čime će se baviti.

"Još sam u partijskim obavezama. Samoj sebi još nisam na dnevnom redu", kaže ona.

Ni njegov kolega Esad Džudžević neće više biti u parlamentu - posvetiće se Bošnjačkom nacionalnom veću, čiji je predsednik.

"Vreme je da moje poslaničko mesto zauzme neko drugi, a ja ću se preko Bošnjačkog nacionalnog veća boriti za popravljanje pozicije Bošnjaka", kaže Džudžević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: