"Možda i odustanem od drugog kruga"

Lider SNS Tomislav Nikolić kaže da je blizak odluci da ne učestvuje u drugom krugu predsedničkih izbora, jer bi time "dao legitimitet izbornoj krađi".

Info

Izvor: B92

Subota, 12.05.2012.

16:33

Default images

"Pa i kad bih pobedio, s kim da sarađujem? S vladom koja je formirana na osnovu krađe glasova?", zapitao je lider naprednjaka.

Nikolić je najavio da će sutra u unutrašnjosti Srbije biti organizovani protesti zbog, kako kaže, izborne krađe, a da će najverovatnije u sredu biti održan veliki, miran protest u Beogradu.

"Protest mora da bude miran i uporan i da donese rezultat, ali rezultat neće biti pobeda, ako se to završi divljanjem," rekao je on i dodao da su oni koji su sada na vlasti, "preuzeli vlast posle nemira, pa vidite kako vladaju". Nikolić je ponovio da ne priznaje rezultate izbora održanih 6. maja jer su to bili, kako je kazao, verovatno prvi izbori na kojima su pronađeni dokazi o navodnoj izbornoj krađi i najavio da se s protesta, možda, neće ni razilaziti dok se ne reši problem izborne krađe.

On je kazao da će SNS biti najverovatnije "jedina stranka u Evropi, koja je pobedila na izborima, a traži njihovo poništavanje."

"Ovo je bila velika, spremljena pljačka, za koju su mislili da će da prođe", rekao je Nikolić i poručio da, ako je u tome učestvovao i neko od kontrolora SNS, za to treba da odgovara.

Nikolić je poručio da će "ovi izbori biti ponovljeni, čak i ako ovi budu uspeli da formiraju buduću vladu". "Čak i ako organizuju drugi izborni krug bez mene, bićete na biračkim mestima i prebrojaćete koliko je ljudi izašlo na glasanje. Možda će ih biti sto hiljada", kazao je Nikolić.

Lider naprednjaka je danas obišao Novi Sad, opštinu Kać i manastir Kovilj, gde je razgovarao sa igumanom Porfirijem koji je i predsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA). Nikolić i Porfirije nisu davali izjave nakon razgovora.

On je ranije danas optužio je Demokratsku stranku i njenog lidera Borisa Tadića da su "mahinacijama sa izbornim materijalom na više mesta u Srbiji, zloupotrebili izborno pravo građana".

"Tadić je ukrao Srbiji pravo glasa, a sad pokušava da ukrade celu zemlju i pretvori je u privatnu svojinu Demokratske stranke", kazao je Nikolić prilikom razgovora sa starijim građanima u Novom Sadu, a prenela SNS.

On je naglasio da građani nisu bili upisani u biračke spiskove na mestima gde glasaju godinama, a kako je istakao, dešavalo se i da su u spiskove bili upisani pokojni građani i da su glasali za DS.

"Zar je to demokratska Srbija, zar su to pošteni izbori", upitao je Nikolić i naveo da će SNS insitirati na poštovanju izborne volje građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

358 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: