Nikolić: Objaviću šta su radili

Lider SNS Tomislav Nikolić kaže da će kampanja za dan-dva dobiti sasvim drugačiji tok kad će on objaviti informacije o tome šta se desilo na izborima u nedelju.

Info

Izvor: Beta

Sreda, 09.05.2012.

12:48

Default images

Nikolić je izjavio da će to učiniti u četvrtak ili petak.

"Vreme je da građani vide s kim imaju posla i šta se desilo u nedelju. A ne da cela Srbija tuguje dok kriminalci slave pobedu", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare. On tvrdi da je Srbiju i političare na vlasti "preuzeo kriminal".

Nikolić je optužio političare na vlasti da su "ogrezli u kriminalu" i pozvao birače Socijalističke partije Srbije da glasaju za njega u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Protiv sebe imam suparnika koji ne preza ni od čega i koji je spreman da uradi sve da ostane na vlasti jer je uplašen koliko će njegovih prijatelja ostati na slobodi", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare posle sastanka sa nekadašnjim funkcionerima SPS koji su prešli u SNS.

Nikolić je ocenio da je u Srbiji kriminal uzeo u svoje ruke političare na vlasti i pozvao građane da ne dozvole da kriminal pobedi Srbiju, nego da Srbija pobedi kriminal.

Nikolić je odbio da odgovori koji su političari "ogrezli u kriminal", ali je najavio da će za dva-tri dana o tome izneti više podataka.

"Kada ovako nastupam, to znači da imam nešto u rukama i videćete šta se dogodilo u nedelju, na izborima", kazao je on.

Upitan da li mu je poznato da je koalicija SPS-PUPS-JS podržala Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora, Nikolić je odgovorio da mu se predsednik JS Dragan Marković Palma "pre nekoliko dana kleo u krsnu slavu" da će glasati za njega - Nikolića.

"Možda je promenio slavu. Jer ovu slavu koju je do sada slavio, više ne treba da slavi. Sve je moguće u Srbiji, zemlji kriminala", rekao je Nikolić.
Foto: FoNet, Arhiva
Nikolić je izjavio da će sa liderom DSS-a Vojislavom Koštunicom razgovarati u toku dana ili u četvrtak o podršci za drugi krug predsedničkih izbora.

Nikolić je potvrdio da je dobio pismo koje mu je uputio Koštunica.

On je na konferenciji za novinare rekao da Koštunicu i njega ne razdvaja mnogo toga i da je svako dužan da se zbog interesa države odrekne malo svog identiteta radi zajedničkog interesa.

"Voleo bih da se dogovorimo, ali ne prejudiciram ništa", rekao je Nikolić i naveo da se slažu da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, tako da neće ni biti potrebe da Koštunica u potpunosti odustane od svojih političkih stavova.

Nikollić je najavio i da će o eventualnoj podršci za drugi krug razgovarati sa predstavnicima "Dveri".

Prema njegovim rečima, nema potrebe da razgovara sa onima koji su već podržali predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića, jer je to isto kao i da razgovara sa Tadićem.

Nikolić je razgovarao sa bivšim funkcionerima SPS među kojima su Zoran Bingulac, Rajko Umčanin, Aleksa Jokić, Miloje Mihajlović, Zoran Vujović i Tomislav Milenković.

Oni su na konferenciji za novinare pozvali građane da podrže Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja.

Vučić: Imamo materijalne dokaze da je vlast pokrala izbore

Srpska napredna stranka ima "materijalne dokaze" da je vlast pokrala izbore održane 6. maja, izjavio je zamenik predsednika te stranke Aleksandar Vučić.

"Biće vrlo interesantno kako će vlast da pruži odgovore", rekao je Vučić i dodao da nije slučajno da na izbornu krađu upozoravaju i Dveri, Savez vojvođanskih Mađara i Pokret radnika i seljaka.

Vučić je rekao da je jasno da je na izborima 6. maja "bilo pljačke biračke volje", kao i da će dokaze za to SNS izneti u naredna dva dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

284 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: