Tadić hoće duel već sutra

Predsednički kandidat Boris Tadić prihvatio je poziv svog protivkandidata Tomislava Nikolića na TV duel i predložio da duel bude organizovan već sutra.

Info

Izvor: B92

Utorak, 08.05.2012.

15:02

Default images

Tadić je zatim pozvao Nikolića i na seriju debata kako bi sučelili mišljena o svim važnim pitanjima za Srbiju.

On je novinarima u Jagodini rekao da je do drugog kruga izbora ostalo manje od dve nedelje i da bi duel protivkandidata građanima mogao da pomogne da odluče na legitiman način ko će upravljati Srbijom narednih godina.

"Da bi građani mogli da donesu takvu odluku potrebno je da izadjemo sa svojim predlozima i u debati. Pozivam mog protivkandidata Tomislava Nikolića da već sutra izađemo pred medije, da iskoristimo ovih nekoliko dana ako treba da imamo i više debata i ja sam spreman da debatujem o svakom pitanju", rekao je Tadić. Prema njegovim rečima, Nikolić bi trebalo da kaže da se stidi onoga što je govorio, jer bi to bio pravi način da se iskaže drugačija politička namera.

"Verujem da niko nije toliko neodgovoran da dopusti da Srbija uđe u neizvesnost, a niko ne zna kako bi izgedala Srbija i kako bi Srbijom upravljao Tomislav Nikolić", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, u duelu bi trebalo da se prikaže šta su obojica radila i govorila ranije, a šta danas.

"Neka se tačno prikaže šta sam ja govorio i radio devedesetih, a govorio sam ono što mislim i govorim i danas i nikada nije bilo razlike između onoga što sam govorio i mislio", rekao je nosilac liste "Izbor za bolji život".

On je dodao da je bilo i zabluda u njegovom mišljenju, ali da je "greške prihvatao i ispravljao".

"Ali ima ogromne razlike i u rečima onoga što je moj konkurent govorio, a da ne govorim o razlikama u onome što je radio", rekao je Tadić novinarima prilikom posete Rekovcu.

On je istakao da je spreman da sa Nikolićem uđe u javnu debatu o svim sferama društvenog i političkog života, jer građani treba da meritorno odluče kome će da poklone poverenje u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Spreman sam da razgovaramo o svemu i na svakom jeziku koji Tomislav Nikolić zna", zaključio je Tadić.

Nikolić je ranije danas pozvao Tadića na TV duel u sredu na RTS-u.

Na predsedničkim izborima 2004. Tadić je pobedio Nikolića sa osvojenih 53,24 odsto glasova građana Srbije, a 2008. - sa 50,31 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: