EU: Čestitamo na izborima

Evropska unija je danas čestitala srpskom narodu na održanim slobodnim izborima i izrazila nadu da će nova vlada napraviti napredak ka evrointegracijama.

Info

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.05.2012.

13:17

Default images

"Čestitamo srpskom narodu na slobodnim i fer izborima i očekujemo brzo formiranje nove vlade koja će povesti zemlju putem reformi i napretka u evropskim integracijama", rekla je u ime EU portparolka Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost, Maja Kocijančič.

Ona je na brifingu za novinare u Briselu dodala da EU sada čeka ishod drugog kruga predsedničkih izbora.

Kocijančič je odala priznanje svim međunarodnim i lokalnim faktorima koji su doprineli da održavanje predsedničkih i parlamentarnih izbora prođe u miru i bez incidenata, a posebno Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, Kforu i Euleksu.

Odgovarajući na pitanje da li je Srbija isticanjem državnih znamenja na Kosovu prekršila dogovor sa OEBS, Kocijančič je odgovorila da Brisel još očekuje izveštaj OEBS-a o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: