Koštunica: Zadovoljan sam

Lider DSS-a Vojislav Koštunica izjavio u obrćanju u izbornoj noći da je njegova stranka na izborima 6. maja osvojila oko 8 odsto glasova. Kaže da je zadovoljan.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.05.2012.

00:03

Default images

On je podsetio da je DSS na izbore izašao sam i sa jasnom idejom. "Odmah da vas podsetim, izašli samo na izbore same, bez ikakve koalicije, sa ograničenim sredstvima, a izašli sa jasnom i prepoznatljivom idejom političke neutralnosti", rekao je Koštunica.

Dodao je da je rezultat DSS-a ostvaren uprkos kako je naveo "medijskim prilozima i celim emisijama koje su pravljene protiv DS-a".

Koštunica je izjavio je da je zadovoljan rezultatima koje je ta stranka postigla na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima, što je oko 8 odsto glasova birača.

Prema njegovim rečima, taj rezultat se može minimalno menjati, pre svega, imajući u vidu da se čekaju rezultai sa Kosova i Metohije.

Upitan da li će u drugom krugu predsedničkih izbora podržati predsednika SNS-a Tomislava Nikolića, Koštunica je odgovorio da je DSS, inače, spremna za razgovor sa drugim partijama.

Lider DSS-a je, medjutim, naglasio da je osnova za razgovor politička neutralnost koju ta stranka zastupa, napomenuvši da je dosadašnja vladajuća koalicija okupljena oko DS-a pokazala da nema sluha i da nije spremna za širi razgovor.

"Zadovoljni smo što ćemo imati predstavnike u Skupštini koji će i dalje širiti ideju političke neutralnosti", istakao je Koštunica, ukazavši da je DSS na izbore izašla sama, sa ograničenim sredstvima i sa jasnom i osobenom idejom.

On je dodao da nije lako zastupati ideju kojoj se velike sile protive i najavio da će DSS nastaviti borbu za političku neutralnost i u parlamentu i van njega.

Koštunica je naveo i da je ta stranka u poslednje četiri godine bila izložena različitim napadima, diskriminaciji i kriminalizaciji, ali da je i pored toga uspela da postigne zadovoljavajući rezultat.

"DSS se držala svoje politike i kada je bila na vlasti i van nje i nije trgovala svojim programom", istakao je Koštunica i ponovio da Srbija ne treba da udje u EU , ali da treba da saradjuje sa svim državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: