Dinkić čestitao Dačiću

Svi su mislili da nećemo ući u parlament. Uspeli smo! Pobedili smo u mnogo gradova u Srbiji, u Kragujevcu, Trsteniku, Loznici..., kaže Mlađan Dinkić, lider URS.

Info

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 07.05.2012.

00:03

Default images

"Podbacili smo u Beogradu i u Vojvodini, ali uveren sam da ćemo i tamo napredovati i naša ideja će biti samo jača", rekao je on večeras na konferenciji za novinare.

Dinkić je rekao da će formiranje vlade prepustiti drugima, a da bi za tu stranku bilo bolje da bude u opoziciji i da se u parlamentu bori za svoj program.

On je zatim čestitao lideru SPS Ivici Dačiću na osvojenim glasovima.

"Čestitam Ivici Dačiću, jer je dobio veliku podršku građana. On će sada preuzeti veću ulogu, videćemo sa kim", rekao je lider URS.

Mislim da je posle 12 godina boravka na raznim i ministarskim funkcijama bolje da budemo u opoziciji da vidimo kako će i druge stranke koje su dobile podršku građana da se snađu u vođenju tih, pre svega ekonomskih resora, rekao je lider URS-a na konferenciji za novinare u toj stranci.

Dinkić je rekao da će njegova podrška predsedničkom kandidatu DS Borisu Tadiću zavisiti od toga da li će Tadić podržati suštinsku decentralizaciju za koju se zalaže URS.

Na pitanje da li će prihvatiti ponudu nosioca liste "Izbor za bolji Beograd" Dragana Đilasa, da bez obzira što URS na lokalnim izborima u Beogradu nije prešao cenzus, dobije kvotu na toj listi, Dinkić je odgovorio da ne želi ništa nezasluženo.

Dinkić je ocenio da su rezultati koje je URS osvojio na parlamentarnim i predsedničkim izborima solidni, ali da je procenat manji od očekivanog zbog lošijih rezultata u Vojvodini i Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: