Zatvorena birališta na Kosovu

U opštinama na severu Kosova, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, u 20 sati zatvorena su biračka mesta.

Info

Izvor: Tanjug

Nedelja, 06.05.2012.

20:20

Default images

Prema informacijama sa birališta tokom glasaja nije bilo problema.

Glasačka mesta su u isto vreme zatvorena i na mestima gde se u Zvečanu i u Zubinom Potoku glasalo za opštinske organe uprave, na izborima koje nisu podržali Vlada Srbije i međunarodne misije na Kosovu.

U organizaciji OEBS-a materijal sa predsedničkih i parlamentarnih izbora iz te četiri opštine biće otpremljen u Rašku gde će biti prebrojan.

Listići sa lokalnih izbora u Zvečanu i Zubinom Potoku biće prebrojanim u prostorijama gde se glasalo. Lokalni izbori sprovedeni su u posebnim objektima, ne u onima gde se glasalo na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Rezultate lokalnih izbora objaviće opštinske izborne komisije.

Izbore na severu Kosova karakteriše velika izlaznost, ali i propusti u biračkim spiskovima u koje nije bio upisan veliki broj birača koji su satima čekali kako bi glasali. Mnogi od njih nisu ni uspeli da glasaju.

OEBS je saopštio da Srbi zbog propusta u biračkim spiskovima treba da se žale Republičkoj izbornoj komisiji koja je bila zadužena za te spiskove.

Inače, na većini biračkih mesta u Kosovskoj Mitrovici, u 20 časova, kada je trebalo da budu zatvorena biračka mesta, građani su i dalje čekali kako bi glasali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: