CESID: Do 19h glasalo 53,6 odsto

Prema podacima CESID-a na opštim izborima u Srbiji do 19 časova glasalo 53,6 odsto birača, što je gotovo istovetno kao i na parlamentarnim izborima 2008.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2012.

20:12

Default images

Programski direktor CeSID-a Marko Blagojević rekao je na konferenciji za novinare da po odzivu prednjači centralna Srbija gde je do 19 časova glasalo 55,5 odsto.Sledi Vojvodina sa 53,7 odsto ukupno upisanih birača, dok je Beograd ponovo "podbacio", gde je do 19 časova glasala jedva polovina birača, rekao je Blagojević.

On je kazao i da je pred zatvaranje biračkih mesta bilo gužve i redova i naveo Novi Beograd i neke opštine u Sandžaku.

Blagojević je naveo da nije bilo nepravilnosti koje bi brojem i težinom mogle da ugroze regularnost izbora.

Blagojević je ponovio da su birački odbori obavezni da omoguće glasanje svima koji su bili u redu u vreme isteka roka za glasanje - u
19 sati.

CeSID će prve preliminarne rezultate opštih izbora saopštiti oko 21.30 časova, a završnu konferenciju za novinare održaće sutra u pres-klubu Tanjuga u 10 časova.

Zatvaranjem biračkih mesta završena je i predizborna tišina, koja je trajala od ponoći između četvrtka i petka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: