RIK: Radna tela u Vranju i Raškoj

RIK će u Vranju i Raškoj, gde će se prebrojavati glasovi sa Kosova, formirati radna tela koja će pomagati pri utvrđivanju rezultata izbora.

Info

Izvor: Beta

Petak, 04.05.2012.

16:58

Default images

Članove radnih tela imenovaće Republička izborna komisija, a u njima će biti predstavnici svih poslaničkih grupa, koje imaju pravo da predože članove u zavisnosti od broja biračkih mesta u opštinama.

Poslaničke grupe mogu da predlože po jednog člana radnog tela u opštinama u kojima je određeno do pet biračkih mesta, po dva člana u opštinama sa od pet do deset biračkih mesta i po tri člana za opštine u kojima ima više od deset biračkih mesta.

Članovi radnih tela pomagaće koordinatorima RIK-a pri organizovanju prijema izbornog materijala sa Kosova u Vranje i Rašku, kao i pri otvaranju glasačkih kutija, utvrđivanju rezultata i popunjavanju zapisnika o radu.

Oni će imati zadatak i da, po utvrđivanju rezultata glasanja, preuzimaju izborni materijal od biračkih odbora i predaju ga koordinatorima RIK-a.

Članovi radnih tela imenovani za opštine iz Kosovskog, Kosovsko-pomoravskog i Prizrenskog upravnog okruga obavljaće svoju dužnost u Vranju, a oni imenovani za opštine Kosovsko-mitrovačkog i Pećkog upravnog okruga u Raškoj.

Sekretar RIK-a Veljko Odalović rekao je da će nakon zatvaranja biračkih mesta 6. maja u 20 časova, ukupno 106 glasačkih kutija sa Kosova, po 53 za parlamentarne i predsedničke izbore, vozilima OEBS-a biti prevezeno u Rašku i Vranje.

"Kad se zatvore biračka mesta, materijal se pakuje i kreće ka Raškoj i Vranju. Predsednik biračkog odbora se ne odvaja od kutije. Imamo potpunu kontrolu nad tim procesom", rekao je Odalović.

RIK će radna tela obrazovati najkasnije do 5. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: