SPS: Ne bacajte glasove na DS i SNS

Predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić kaže da njegovi protivkandidati Boris Tadić i Tomislav Nikolić imaju "iste nelogodavce iz inostranstva".

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 03.05.2012.

16:12

Default images

"Zašto bi neko glasao za Borisa Tadića ili Tomislava Nikolića? To su bačeni glasovi, jer i jedan i drugi imaju iste nalagodavce iz inostranstva. I jedan i drugi posle izbora moraju doći kod nas. Nije tačno da smo mi mala stranka, jer ako smo tako mali, što se bave nama", rekao je Dačić na završnoj konvenciji u Vranju pred više hiljada ljudi.

Predsednički kandidat i lider SPS-a Iviča Dačić kaže da Boris Tadić i Tomislav Nikolić neće uspeti da stvore dualizam u Srbiju i poručio da dok se "dvojica svađaju, treći pobeđuje".

Dačić kaže da očekuje da na predstojećim izborima 6. maja ostvari bolji rezultat od onih postignutih na svim izborima posle 2000. Dačić veruje da će to označiti povratak Socijalističke partije Srbije.

Prema njegovim rečima, izbori 6. maja doneće veliki povratak Socijalističke partije Srbije.

Dačić je rekao da, ukoliko bude izabran za predsednika Srbije, neće kao što je to najavio lider SNS Tomislav Nikolić prvo posetiti nemačku kancelarku Angelu Merkel, već će mu prvi susret biti sa narodom koji ga je izabrao, a onda sa Republikom Srpskom, i sa Ruskom Federacijom.

"Ne smemo da izdamo svoj srpski interes ni na jugu Srbije, ni na Kosovu i Metohiji, jer ako ne pomognemo jugu Srbije neće nam granica sa Albanijom biti na Kosovu, već možda ovde u Vranju. Moramo da se borimo da centar Srbije bude ovde na jugu", kazao je predsednik SPS.

Dačić je naveo da je sramna jučerašnja odluka sudija Euleksa na Kosovu kojom je Fatmir Ljimaj oslobođen optužbi za ratni zločin u selu Klečka.

"Pitam se kada će neko biti osuđen za ratne zločine protiv Srba? A kada ja uhapsim nekoga zbog ratnog zločina onda reaguje cela međunarodna zajednica. Dok sam ja na čelu MUP-a uhapsiću svakoga ko je počinio ratni zločin, a pošto su oni to juče uradili neće dugo čekati na moj odgovor", rekao je on.

Dačić je dodao da će na isti način kao što je u poslednje četiri godine postigao da Ministarstvo unutrašnjih poslova bude najbolje ministarstvo u Vladi Srbije, uz borbu protiv kriminala i terorizma po cenu pretnji njegovoj porodici, voditi i Srbiju ako bude izabran za predsednika.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je rekao da koalicija SPS-PUPS-JS garantuje da će, ako osvoji većinu na lokalnim izborima, i u Vranju od 1. jula porodica za svako novorođeno dete dobijati po 1.200 evra, a đaci završnih razreda osnovnih i srednjih škola besplatan odlazak na more, plaćen iz gradske kase.

"Zalagaćemo se da nezaposlene majke imaju ista prava kao i one koje rade, da onima koji nemaju novca za lekove Skupština Grada pomogne, za pomoć onima koji su ostali bez posla i nemaju od čega da žive, za subvencije poljoprivrednicima", kazao je Marković.

Dačić je nakon obilaska završnih radova na obilaznici oko Beograda, od Batajničke petlje do tunela Straževica, koja će tokom dana biti puštena u saobraćaj, rekao da o funkciji koju će obavljati u narednoj vladi ne razmišlja kao nečemu što je lični interes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: