RRA: Nismo zabranili spot SNS

Dok naprednjaci tvrde da je RRA zabranila njihov spot u kome se pojavljuje Boris Tadić, u RRA kažu da nisu zabranili emitovanje nijednog promotivnog spota.

Info

Izvor: B92

Utorak, 01.05.2012.

17:18

Default images

Spot naprednjaka o kojem je reč se inače već više dana emituje u pojedinim elektonskim medijima. Iz RRA kažu za Tanjug da ta agencija "nije zabranila emitovanje nijednog promotivnog spota stranaka, već da je podsetila emitere da poštuju zakon o oglašavanju".

Kako kažu u RRA, zakon predvidja da se spotovi u kojima nisu tačno citirani pojedini navodi ne emituju dok se ta nepravilnost ne ispravi.

SNS tvrdi da je aktuelna vlast "preko svoje filijale koju neupućeni zovu 'Republička radiodifuzna agencija'", zabranila emitovanje promotivnog spota SNS sa Tadićevom izjavom - da nije ponosan što je predsednik Srbije.

Naprednjaci u saopštenju pozivaju vlast da se "ne igra pravnim poretkom Srbije i da momentalno odustane od cenzure, koju pokušava da nametne Srbiji".

SNS dodaje da RRA, ukoliko smatra da je nešto sporno u Tadićevoj izjavi, treba da prikaže ceo njegov intervju hrvatskoj Televiziji, "pa neka gradjani sami procene da li je u zabranjenom spotu izjava montirana ili nije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: