Dačić: Štednja MMF, šteta za Srbiju

Predsednički kandidat koalicije oko SPS Ivica Dačić ocenio je danas da politika "stezanja kaiša koju nameće MMF stvara velike štete Srbiji".

Info

Izvor: Beta

Utorak, 01.05.2012.

11:41

Default images

"Mi se apsolutno zalažemo za suprotno, niko nama sa strane ne može da komanduje da li će Srbija prodati svoja javna preduzeća ili ne. Sada MMF kao uslov postavlja da Srbija što pre rasproda svoja javna preduzeća", rekao je Dačić agenciji Beta.

"Nije nam bilo dovoljno što smo popljačkali sva ova društvena preduzeća za ovih 12 godina, nego treba da prodamo i ono što je jedino u Srbiji vredno ostalo", rekao je predsednik SPS-a.

Prema njegovim rečima, MMF od Srbije traži i da se smanje fondovi za plate.

"Apsolutno mislim da je to pogrešna politika i pod hitno plate moraju da se povećaju u društvenom, državnom i privatnom sektoru, da se napravi ekonomski program razvoja i da se izbriše razlika između domaćih i stranih investitora, s tim što strani investitori moraju da poštuju domaće zakone, prava radnika i sindikata", rekao je Dačić.

On je pozvao radnike da ne glasaju za one koji su prodali fabrike i "oterali ih na ulice".

"Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, policija sigurno neće da se sukobljava sa narodom već treba da hapsi one koji su radnike oterali na ulice", rekao je Darčić.

Dačić je građanima čestitao 1. maj, Međunarodni praznik rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: