U inostranstvu 38 biračkih mesta

Za glasanje u inostranstvu na predsedničkim i parlamentarnim izborima 6. maja u Srbiji biće otvoreno 38 biračkih mesta u 22 zemlje.

Info

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.04.2012.

12:43

Default images

Zahvaljujući novom zakonu i uvođenju jedinstvenog biračkog spiska, prvi put će biti otvoreno onoliko biračkih mesta u inostranstvu koliko je građana izrazilo želju da glasa i to podnošenjem pismenog zahteva u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u inostranstvu, navodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Navodi se da je za glasanje na prošlim parlamentarnim izborima 2008. godine bilo otvoreno 75 biračkih mesta u 42 države, a od ukupnog broja birača upisanih u Posebnu evidenciju birača u inostranstvu glasala je samo jedna trećina birača.

Smanjenje broja biračkih mesta je još jedan od pozitivnih efekata uvođenja jedinstvenog biračkog spiska čiji je rezultat, između ostalog, značajna ušteda za državu i građane, ocenilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: