"Za 5 godina završetak pregovora"

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izrazio je u Raškoj uverenje da Srbija za pet godina može da završi pregovore sa EU.

Info

Izvor: B92

Subota, 28.04.2012.

14:27

Default images

"Naš cilj je da za pet godina završimo pregovore sa EU, kao što je to uradila Slovačka. Mislim da i mi to možemo. Imamo šest stotina stručnih ljudi koji će raditi u našim timovima za pregovore sa EU", rekao je Tadić, izrazivšsi uverenje da će naša zemlja ove godine moći da otpočne pregovore sa Unijom.

On je objasnio da Srbija treba da postane članica EU, jer je Unija "dobar instrument" za rešavanje problema ljudi, ali i zato što treba da se priključimo jednom velikom procesu na našem kontinentu, koji treba da nam obezbedi bolje uslove za rad, viši nivo vladavine prava, veće investicije.

"Naš plan vezan za EU je ujedno i strategija našeg razvoja", istakao je Tadić. Govoreći o Raški, on je podsetio da se u tom gradu nalaze značajna geološka nalazišta, koje predstavaljaju veliki potencijal za razvoj ove oblasti.

"Nekada nismo imali uvid u naša rudna bogatstva, ali se svih ovih godina ponašamo jako odgovorno i sagledavamo svaki prirodni potencijal. Napravili smo strategijski dokument koji se zove Prostorni plan Srbije, od kojeg smo napravili Razvojni plan naše zemlje u narednih deset godina. Taj plan je usaglašen sa planom EU”.

On je, istakao je, uveren da će aktuelna kriza potrajati još godinu dana i da nakon toga dolaze bolji dani za svaku porodicu u Srbiji i za Srbiju u celini. Tadić je ponovio da predlaže unakrsnu analizu imovine i plata koju su političari u Srbiji imali proteklih godina ili protekle decenije.

On je predložio da se formira komisija koja bi se time bavila i da se krene od njega, odnosno, da se analiziraju njegova imovina i njegove plate.
"Ako postoji makar i jedan dinar razlike spreman sam da se povučem iz politike", rekao je Tadić.

“Vezujem svoju političku budućnost za izveštaj te komisije”, poručio je Tadić, dodajući da ne razume kako su neki političari stekli tolike stanove i kuće od opozicione plate, kada on od predsedničke nije imao šanse da kupi stan ili kuću. Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić ponovo je danas predložio "unakrsnu analizu imovine i plata" političara u Srbiji proteklih godina.

Tadić je u Raškoj predložio da se formira komisija koja bi se time bavila i da se krene od njega, odnosno da se anlaiziraju njegova imovina i njegove plate:

"Ako postoji makar i jedan dinar razlike, spreman sam da se povučem iz politike", rekao je Tadić.

“Vezujem svoju političku budućnost za izveštaj te komisije”, poručio je Tadić, dodajući da ne razume kako su neki političari stekli tolike stanove i kuće od opozicione plate, kada on od predsedničke nije imao šanse da kupi stan ili kuću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: