Tadić: Ispitati imovinu političara

Predsednički kandidat DS Boris Tadić pozvao je sve institucije da urade unakrsno istraživanje imovine svakog političara, a da krenu od njega.

Info

Izvor: Beta

Petak, 27.04.2012.

19:59

Default images

"Tražim da institucije urade unakrsno istraživanje imovine svakog političara i predlažem da krenu od mene. Moji oponenti imaju stanove i kuće, oni su za mene nedostižni milioneri", rekao je on i dodao da takve stanove i kuće on nikada nije mogao da kupi od svoje plate.

Tadić je na konvenciji DS u Nišu potom ocenio da se na izborima 6. maja odlučuje o daljoj budućnosti zemlje i svakog njenog građanina.

"Izbori koji dolaze su veoma bitni jer nema nikakve dileme da će se nakon 6. maja Srbija promeniti, ali postavlja se pitanje da li će se menjati na bolje ili na gore", istakao je on dodajući da je to centralno pitanje danas u Srbiji.

Tadić je rekao da je vlast, koja je pobedila na prošlim izborima, radila da Srbija bude bolja, prosperitetnija, sa većim kredibilitetom i šansama.
Foto: Tanjug
"Danas u Srbiji imamo izbore oko važnih i teških tema budućnosti, poreza, političkih reformi, uspostavljanja prava i pravne države,za veći natalitet. To su teme koje pogađaju sve zemlje u Evropi. Mi smo rešili unutrašnje konflikte. Ima još pojedinaca koji prete nasiljem, ali nema na širem društvenom planu. Srbija je danas poštovana u regionu, sarađuje sa svima i njeni građani ponosno putuju po svetu", rekao je on.

Tadić je poručio da je 6. maj dan kada moramo da se izborimo za bolji život, jer oni definišu ko smo nakon izbora. Ovi izbori, dodao je, odlučuju o sudbini svakog deteta u Srbiji, o svakom pojedincu.

Prema njegovim rečima 6. maj će biti veliki praznik demokratije i slobode, ali i odlučujući za budućnost svakog narednog dana, jer će biti od presudne važnosti kako će Srbija izgledati 2012, ali i 2014. i 2020.

"Ovi izbori definišu karakter naše zemlje, odnosno da li ćemo živeti slobodno, ponosito, ili u zemlji punoj opterećenja i pod velikim pritiskom. Imamo cilj – bolji život, mir, stabilnost i sigurnost u kojoj će živeti naši građani. Neće biti lako prve godine, ali nakon toga dolaze promene na bolje. Znam to jer sam posvećen tome", poručio je lider DS.
Foto: Tanjug
On je kazao da su pred nama ozbiljne godine i da će biti iskušenja, ali da lista "Izbor za bolji život" ne obećava bajke, već nudi realan program i spremna je da se bori za svakog čoveka u Srbiji, čak i one koji ih vređaju.

Tadić je objasnio da se i tokom ove predizborne kampanje bori za nove investicije, i da je danas razgovarao sa vlasnikom "Geoksa" o ulaganjima u Niš, a pre nekoliko dana i sa grupacijom "Kalearo", koja će otvoriti proizvodnju Telefunkena u tom gradu, ali i sa Benetonom koji treba da proširi investicije u Srbiji.

"Borimo se za interese ove zemlje svakoga dana. Iza nas su i dela i velika energija, a ispred nas su velika energija i spremnost da danonoćno radimo", poručio je lider DS dodajući da je to razlika između ove liste i drugih kandidata.

On je naglasio da za razliku od drugih ne kaže da će podneti ostavku ako ga neko izloži pritisku oko nekog pitanja, već da će tražiti rešenja.

"Moj stav je - ako me iko ikada stavi pred imperativ da odustanem od Kosova nastaviću da tragam za rešenjem i neću odustati od očuvanja integrateta naše zemlje. I svih ovih godina najlakše je bilo odustati", rekao je Tadić.
Foto: Tanjug
I sada bi bilo lakše odustati, dodao je, jer posao predsednika nije lak - podrazumeva da u svako doba čovek bude spreman i proceni šta je u interesu naroda.

"Oni koji žele da nas pobede na izborima nisu bolji od nas, već lošiji, i promene koje oni mogu da izdejstvuju su promene na gore, ne na bolje, urušavaju postojeći kredibilitet, vode nas stepenicama dole, i niko ne zna kuda te stepenice vode", naglasio je Tadić.

On je kazao da je njegov motiv za novu kandidaturu bio da postigne još nešto više za zemlju, da izgradi još koji kilometar puta, bolnice, obdaništa, da sklopi još jedan mirovni sporazum, da reši problem Kosova, da se pomirimo sa još nekim sa kojim se još nismo izmirili i da stvorimo veću izvesnost za decu.

Tadić je najavio da će borba protiv korupcije biti jedan od prioriteta u narednom periodu i zatražio da se napravi unakrsno ispitivanje imovine svakog političara u zemlji, počev od njega.

"Tražim da se ispita kako se ne bi bacala prašina u oči ljudima, oni su za mene nedostižni milijarderi. Ja sam godinama predsednik i nisam bio u prilici da pokupujem te stanove i kuće, jer nema te plate da ih pokupujem, a oni su to od opozicionih plata mogli. To nije logično", rekao je on.
Foto: Tanjug
Član Predsendištva DS Vuk Jeremić kazao je da je Tadić taj koji je napravio transformaciju zemlje, koji je izvukao Srbiju iz pozicije u kojoj je bila, te da smo danas zemlja koja ima drugu vrstu ugleda u svetu nego ranije, zemlja kandidat za članstvo u EU i neko sa kim se ozbiljno računa kada je reč o stabilnosti, miru i regiona Zapadnog Balkana.

"Nasledili smo veliki problem koji drugi nemaju, a to je ugrožavanje integriteta Srbije. Kada je Kosovo proglasilo nezavisnost svi su mislili da je gotovo. Mi smo diplomatskim naporima, mirnim sredstvima, prvi put u istoriji, uspeli da odbranimo poziciju ove zemlje i vitalne državne interese", kazao je Jeremić.

On je dodao da će 2015, kada naša zemlja bude predsedavala OEBS-om, ponovo svetski lideri da se okupe u Beogradu i izrazio uverenje da će od septembra Srbija biti na čelu UN, i ponovo prva među jednakima.
Foto: Tanjug
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je da je pobeda liste "Izbor za bolji život" izvesna, ali da želi ubedljivu pobedu kako bi mogla da se sastavi stabilna vlada.

Oni koji ostanu kod svojih kuća 6. maja će, prema njegovim rečima, napraviti pogrešan izbor. Građani, prema njegovim rečima, treba da glasaju, ne kao u prošlosti protiv nečega, već za programe koji se nude i ljude koji su iza sebe ostavili traga.

Na konvenciji su govorili i genetičar Miodrag Stojković, kandidat za gradonačelnik Niša Dragoslav Ćirković, a skupu je prisustvovao i premijer Mirko Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: