"Jači smo zbog negativne kampanje"

Lider SNS Tomislav Nikolić izjavio da očekuje laku pobedu otkad je protiv njega krenula negativna kampanja.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2012.

12:49

Default images

“Gospodinu Tadiću poručujem da ne može od mene da načini neprijatelja jer ja ne mrzim nikoga, ali mi je veoma indikativno da se ponaša neprijateljski, da organizuje ovakve vidove kampanje i da ukupno protiv mene potroši 1.000 radnih mesta”, rekao je danas Nikolić u kol centru naprednjaka u KPGT-u.

On je dodao da je “bolje da je DS zaposliio hiljadu ljudi jer bi oni tada možda i dali glas za tu stranku”.

Negativna kampanja je, prema rečima Nikolića, udarac na promene, a on je samo jedna od ličnosti koja se bori za te promene, a kako je “možda najuglednija i u koju građani imaju najviše poverenja” zbog toga je fokus političke borbe na njemu a ne na onome šta je vlada uradila.

Lider naprednjaka tvrdi da aktuelna vlast negativnom kampanjom “upada u zamku”, jer, kako napominje, on veoma lako može da dokaže da to što oni govore nije istina.

Nikolić je naveo i da je će ovi izbori označiti kraj sistema u kome je u borbi protiv politički protivnika koji su u opoziciji i koji su slabiji sve dozvoljeno. To nije zabeleženo u EU ka kojoj Tadić stremi i u koju i ja želim da uvedem Srbiju, kazao je on.

Upitan da prokomentariše Tadićevu izjavu da je u Srbiji danas najviši stepen demokratije, Nikolić je rekao da “možda Tadić to tako vidi”. “Možda za njega ima previše slobode, čim mu je Ustavni sud dozvolio da bude predsednik DS i Srbije. Čim Ustavni sud ćuti na zahtev da li uopšte može da se treći put kandiduje za predsednika, za njega ima previše slobode”, ocenio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Tadiću je “sve dozvoljeno”, a “pitanje je šta je dozvoljeno građanima”. Upitan da li misli da je građanima jasna politika koju on nudi, Nikolić je odgovorio da je apsolutno siguran da je njima sve jasno.

“Ako je i bilo nesigurnosti, spotovi Borisa Tadića dokazuju da sam ja čvrsto odlučio da Srbiju vodim u EU i da od toga nema odstupanja, kao i da sam nekada drugačije govorio. To samo pokazuje da sam od dana kada sam promenio svoj život ostao potpuno dosledan ideji koju sam uneo u SNS”, naveo je Nikolić.

"Ne mešam se u rad pravosuđa"

Lider SNS je potom rekao da ne vrši uticaj ni na kakavu istragu i da se ne meša se u rad pravosuđa, kako tvrdi republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

"G-đa Dolovac bi trebalo da zna da Bogoljub Karić ima pravo na izjavu video linkom i da je on tražio da mu se to omogući, ali mu nije dozvoljeno", rekao je Nikolić u kol centru SNS-a.

Lider naprednjaka je takođe naveo da je u prethodnom periodu otpušteno 600 sudija i 200 tužilaca i da će njima, ukoliko osvoji vlast, dati ugovore na dva meseca kako bi preispitali svaki po jednu privatizaciju i ustanovili da li su one sprovedene u skladu sa zakonom.

"Sud će rešavati da li su privatizacije bile po zakonu", rekao je Nikolić i dodao da "za to više neće biti potrtebno šest godina, kao što je to bio slučaj do sada".

Republičko javno tužilaštvo je apelovalo na predsedničke kandidate i druge političare da u izbornoj kampanji ne zloupotrebljavaju pravosuđe u političke svrhe i na taj način dovode u zabludu građane Srbije da će kao budući državni funkcioneri uraditi nešto što je suprotno Ustavu Srbije i njenim zakonima.

"Izjava predsedničkog kandidata Tomislava Nikolića data u utorak za TV B92 da će, po dolasku na vlast, omogućiti svom koalicionom partneru Bogoljubu Kariću davanje izjave pred sudom predstavlja nedopustiv pritisak na rad pravosudja i kršenje Ustava Republike Srbije. Javnim obraćanjem da će mu omogućiti da ovakvu izjavu da pred pravosudnim organima jasno najavljuje neprimeren uticaj na sud u smislu ukidanja pritvora okrivljenom. Takva ovlašćenja nema ni predsednik Srbije, a posebno ne predsednički kandidat", navodi se u saopštenju koje je potpisala republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: