Dačić: SPS nikog neće da laže

Predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić kaže da je SPS ozbiljna politička stranka koja nikoga neće da laže.

Info

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2012.

19:15

Default images

"Slobodan Milošević je u Kosovu Polju svojevremeno rekao - niko ne sme da vas bije, a ja posle 25 godina kažem - niko ne sme da vas laže", poručio je Dačić na predizbornom skupu i pozvao gradjane da glasaju za državu socijalne pravde u kojoj će svi biti jednaki.

On je istakao da će se ta koalicija, pre svega, boriti da Srbija postane zemlja socijalne pravde u kojoj će svo bogatsvo biti u službi naroda. Govoreći na predizbornom skupu te koalicije u Sportskom centru "Mladost", Dačić je poručio da je vreme da završimo sa porazima i poniženjima i da konačno počnemo da poštujemo sami sebe.

"Neki su govorili da je SPS na periferiji političkih zbivanja. Oni koji tako misle duboko greše. Mi smo ozbiljna politička snaga koja nikoga neće da laže", rekao je lider SPS-a.

Prema njegovim rečima, što politički protivnici sve više istupaju protiv politike SPS-a, ona dobija sve više glasova. Dačić je istakao da je SPS protiv privatizacije koja nije bila u interesu gradjana i da se fabrike moraju vratiti radnicima, a oni koji su ih oteli i obogatili neće moći da pobegnu.
"Ono što je oteto mora da se vrati narodu", rekao je Dačić.

"Obećavali su milijarde evra samo da mi odemo, a mi pitamo gde su te pare posle 12 godina njihove vladavine", istakao je lider SPS-a.
"Ko su naši politički protivnici?"- zapitao je Dačić, dodajući da su "oni pravi levičari koji za protivkandidate imaju Tomislava Nikolića koji je desničar i Borisa Tadića koji je lažni levičar".

" Ja sam jedini kandidat levice i to je osnovna razlika izmedju mene i drugih kandidata", rekao je on. Govoreći o saradnji s Briselom, Dačić je istakao da na vlasti ostanu oni koji su po njihovoj volji, a odu oni koji pristaju na sve što se od njih traži.

"Ja ne pripadam takvima. Više volim da sam po volji našem narodu", rekao je Dačić.

Što se tiče stanja na Kosovu i Metohiji, Dačić je rekao da ukoliko bi njegove političke protivnike pitali gde su granice Srbije, "oni bi rekli - u skladu sa Ustavom, da su kod Prizrena i Djakovice, a u stvari misle kod Jarinja i Kuršumlije".

"Mi jasno kažemo da ćemo braniti sever Kosova i to je ta crvena linija od koje nećemo odustati", poručio je Dačić. Predizbornom skupu u Čacku prisustvovali su i potpredsednici SPS-a Slavica Djukić Dejanović, Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić, predsednik IO SPS-a Branko Ružić, potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić i lider JS Dragan Marković Palma.

"Jedini izbor za penzionere je koalicija SPS-PUPS-JS ", rekao je Krkobabić, dodajući da se PUPS zalaže da poreska stopa ubuduće bude progresivna, a da će porez najviše plaćati oni koji najviše i imaju.

Lider JS se založio za pokretanje privrede u Čačku, jer je, kako je rekao, sramota da posle neuspele privatizacije mnoge fabrike ne rade, a bivši radnici se bore da prežive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: