Dačić: Nemam dlake na jeziku

Predsednički kandidat Ivica Dačić ocenio da građani podržavaju koaliciju SPS-PUPS-JS u poruci da je odbrana nacionalnih interesa Srbije iznad svega.

Info

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2012.

14:11

Default images

"Moja poruka je jasna, nemam dlake na jeziku, Srbija je iznad svega i svakoga i građani dobro razumeju šta govorim", rekao je Dačić na predizbornom skupu u Barajevu, ponovivši da je za evrointegracije "samo onoliko koliko su u interesu Srbije".

Niko ne može, prema njegovim rečima, da nam ospori pravo da branimo interese zemlje, uveren da bi nas i međunarodni faktori mnogo više poštovali ako ne bismo prihvatali sve što nam ponude.

"Moramo da definišemo koji su nam ciljevi i šta branimo. Vodeći konfuznu politiku, građane ostavljamo u zabuni i ohrabrujemo međunarodne institucije na još jače pritiske. Obećavam vam, ja nikada neću potpisati nijednu odluku koja nije u interesu Srbije", istakao je Dačić.

Vraćajući priču na drugi kolosek, predsednički kandidat je kritikovao svoje političke protivnike da ne iznose jasno svoje stavove o najvažnijim temama, kako se ne bi zamerali Briselu, Vašingtonu...

"Mi moramo jasno da kažemo da je ekonomska situacija posledica nerešenih političkih prilika, problema na Kosovu i Metohiji... Ko će danas da ulaže u zemlju kojoj može da dođe do sukoba suprotstavljenih grana", zapitao je lider SPS.

Dačić, važnim smatra i pitanje opstanka Republike Srpske, bez obzira na pritiske da se promeni Dejtonski sporazum, kao i borbu protiv separatizma na delovima teritorije Srbije.

On želi i hoće da se izjasni da Srbija nikad ne sme da odstupi od nacionalnih interesa i insistira na mirnom traženju rešenja i naglasio je da hapšenja Albanaca nisu recipročne mere, s obzirom na to da se radi o osobama koje su narušavale ustavni poredak i kršile zakone.

Odgovoriti istom merom, smatra Dačić, je "izgleda najbolji diplomatski postupak", a prištinskim vlastima je poručio "da se ne igraju vatrom".
"Veliki brat je iza njih, ali može vrlo brzo da se skloni", poručio je Dačić.

Kako tvrdi predsednički kandidat u Barajevu, neophodno je ulagati u svaki deo teritorije Beograda, ali i čitave zemlje i ocenio da će predizborna obećanja tokom kampanje imati smisla samo ukoliko nakon izbora pobednici budu krenuli u njihovu realizaciju.

Dačić insistira da je njegova kampanja rezultat njegovog dodadašnjeg rada i uveren je da je na predstojećim izborima 6. maja "najsigurnije kladiti se na koaliciju SPS-PUPS -JS i ne slušati pozive demokrata i naprednjaka da ne rasipaju glasove", jer će svakako vladu praviti sa socijalistima.

"Ne mogu da naprave vladu bez nas, mogu međusobno, a to bih baš voleo da vidim, jer bi u tom slučaju naša stranka bila najjača opoziciona. Nikome nije uspelo da prevari narod. Moj broj je devet, to je broj centarfora, što znači da moram da dam gol i pobedim", pozvao je stanovnike Barajeva Dačić da mu na izborima ukažu poverenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: