Vukadinović možda nosilac NOPO

Osnivač "Nove srpske političke misli" Đorđe Vukadinović kaže da nije sigurno da će on biti nosilac izborne liste "Nijedan od ponuđenih odgovora" (NOPO).

Info

Izvor: Tanjug

Petak, 20.04.2012.

20:53

Default images

"Štaviše, ako eventualno ja budem nosilac liste i budemo mogli da uđemo u parlament, ni onda nije sigurno da bih ja to prihvatio, zamislivo je da bih svoj mandat predao nekome iz stranke", rekao je Vukadinović za "Mađar so" (Magyar Szo).

Upitan da li to znači da su medijski izveštaji za koje je izjavljivao da će biti nosilac liste te stranke bili neistiniti, Vukadinović je odgovorio da je on "zaista novinarima izjavio da će biti nosilac liste".

"Da to nisam učinio, onda ne bi uspela da se probudi sadašnja pažnja prema NOPO. Bolje zvuči ako kažem da sam ja nosilac liste", kazao je Vukadinović.

Na pitanje da li je, dakle, "pomalo prevario" novinare i javnost, on je odgovorio odrečno.

"Niko ne kaže da na kraju neću ja biti nosilac liste. Uskoro će se ispostaviti. Za mene je bilo najvažnije da pomognem aktivnim talentovanim mladim ljudima u NOPO koji se ne reklamiraju na televiziji ili na bilbordima, a imaju inače dobre i razumne ideje i zamisli", dodao je urednik "Nove srpske političke misli".

Prema rečima Vukadinovića, on zasad samo podržava listu NOPO i spreman je, ukoliko se tako desi, da bude nosilac liste.

"Nisam se učlanio u stranku, nisam ni Vlah, ali sam uz njih u njihovom pokušaju da ukažu na nemoguće, nepravedne i okolnosti partijske diktature koje vladaju u našem političkom sistemu. Zbog aktuelnih zakonskih rešenja gotovo nijedna nova stranka ne može da šutne loptu na političkom terenu Srbije", rekao je Vukadinović, navodeći da se protiv takvih i sličnih nepravdi bori NOPO "koji je, zapravo, pametnija i efikasnija varijanta belih glasačkih listića".

Upitan da li se nepravdenim i neravnopravnim šansama može objasniti i činjenica da se krajem 2010. NOPO registrovala kao stranka vlaške nacionalne zajednice, Vukadinović je ponovio da nije član stranke, samo je podržava kao njen simpatizer "pa bi, dakle, pitanja slična ovome trebalo uputiti nadležnima u NOPO".

"NOPO je jednostavno pronašao rupu u zakonu. Mislim da je važno da kažem i da se nisam prihvatio podrške toj stranci, onda verujem da gotovo niko o njima ne bi govorio, o njihovoj inicijativi, ili kritici koju su izrekli u odnosu na zakon", konstatovao je Vukadonović.

Dodao je i da NOPO za njega veoma podseća na pokret "Anonimusa". "Naravno, NOPO se kreće u okvirima zakona i pokušava da izrazi svoje nezadovoljstvo", kazao je Vukadinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: