Tadić: Ne vodimo negativnu kampanju

Kandidat Demokratske stranke za predsednika Boris Tadić, gostujući u vestima B92, rekao da DS ne vodi negativnu kampanju protiv SNS-a, već „kampanju kontrasta“.

Info

Izvor: B92

Petak, 20.04.2012.

16:43

Default images

„Građani treba da znaju šta je istina, šta smo planirali, a šta uradili. Građani treba da znaju šta su radili naši oponenti,“ rekao je Tadić. "Ovde se ne upotrebljavaju laži, već, naprotiv, istina".

On je napomenuo da su „njihovi oponenti počeli prvi“ podsećajući na plakate koje su lepili članovi Srpske napredne stranke. Tadić je, citirajući jednog stručnjaka za marketing, rekao da je jedino važno da se ne krene sa vređanjima, i da ne bude pretnji nasiljem i pretnji ubistvima kojima su u ranijim periodima bili izloženi kandidati, pa, kako je rekao, i on lično.

Tadić je rekao da građani na izborima 6. maja ne bi trebalo da se kockaju sa životom u Srbiji i biraju političke opcije "s kojima se ne zna gde će Srbija otići". Bez stranih investicija nema politike zapošljavanja, kaže Tadić. On je danas, sa ambasadorom Azerbejdžana, otvorio radove na deonici auto-puta Beograd-Južni Jadran od Ljiga do Preljine u dužini od 40 kilometara.

Tadić je tom prilikom rekao da će ta saobraćajnica biti jedna od najsavremenijih u jugoistočnom delu Evrope i da očekuje da tokom godine radovi počnu i prema Beogradu. „Posebno je značajno što će koridor graditi naši radnici i omogućiti zapošljavanje srpske građevinske operative", rekao je Tadić. “Niti jedna zemlja na evropskom kontinentu nije doživela ekonomski razvoj i prosperitet građana bez infrastrukture, a Srbija je prionula na posao. Vizija razvoja Srbije podrazumeva da 70 odsto stanovništva bude ili na mreži auto-puta ili u njihovoj blizini," kazao je lider DS-a.

Bivši predsednik Srbije je rekao da smatra da je u prethodnom periodu urađeno mnogo. „Kad čujete da je neko ime došlo, znajte da je to proces koji je počeo pre 4 godine.“ On je podsetio da je u prethodnom periodu obavio razgovore sa nekim auto-kompanijama, sa proizvođačima čeličnih konstrukcija za mostove, Fijat je došao... "Ja očekujem da bi naredne godine mogli još jednog velikog proizvođača automobila dovesti u Srbiju. Nadam se da se da ćemo uskoro moći da pokrenemo i proizvodnju traktora."

„Svet se menja, uloge predsednika i premijera se menjaju, pa predsednici ne razgovaraju samo sa predsednicima drugih država, već i sa predsednicima velikih kompanija. To se vidi u slučaju Fiata, Mišlena, Danijelija, koji je po mom mišljenju najveći investitor, jer to je praktično milijardu i 200 miliona evra izvoza iz Srbije, a to menja krvnu sliku ekonomije i zapošljava ljude," rekao je Tadić.

Kandidat DS-a za predsednika je rekao da je potrebno uložiti u razvoj obrazovanja, jer je to preduslov za dolazak investicija. On je naglasio da se na tom već radilo, da lokalne samouprave već godinama rade na edukaciji stanovništva. "Stojim ispred građana Srbije onim što sam uradio do sada. Bilo je i grešaka koje je trebalo popravljati u hodu. Ali, učinili smo jedan veliki iskorak, kad je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala, čeka nas sada jedna nova etapa u bezbednosnom sektoru, borba protiv korupcije, uspostavljanje pravnog poretka, ocena Evropske komisije je više nego pozitivna. Postoji pitanje 24 sporne privatizacije, nadam se da će to da se reši na nivou tužilaštva i sudstva."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: