SNS: Tadić pokušava da se "opere"

Srpska napredna stranka ocenila je da Boris Tadić pokušajima da sebe i stranku "opere" od krivice za sporne privatizacije i prebaci je na drugoga

Info

Izvor: B92

Petak, 20.04.2012.

11:57

Default images

Vučić navodi da to ukazuje da je ta stranka u panici od promena.

"Pokušaj bivšeg predsednika Borisa Tadića da krivicu za sporne privatizacije skine sa sebe i DS i svali je na pleća nekog drugog samo je bedan primer kako stranka, koja je već 12 godina na vlasti, pokazuje da je u panici od promena i pokušava da se u predizbornoj kampanji opere od svih promašaja politike koju je vodila", navela je funkcionerka SNS Zorana Mihajlović.

Kako je navedeno u saopštenju, prema njenim rečima, "svima je vrlo dobro poznato da je Tadićev predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, od 2003. do 2004, kao prvi čovek Agencije za privatizaciju, učestvovao u čak 88 sumnjivih privatizacija".

Mihajlović je dodala da je takođe svima vrlo dobro poznato da je Cvetković dok je bio na čelu Agencije, istovremeno bio i izvršni direktor firme koju je ista ta Agencija često angažovala – Ces Mekona.

"Tadić i DS se ne mogu više sakrivati, sada, kada čak i Evropska unija šalje jasne signale da je ponašanje vlasti u prethodnom periodu krajnje neprihvatljivo", kazala je ona.

SNS će nakon sigurne pobede na izborima, od početka mandata sprovesti sveobuhvatnu istragu svih spornih privatizacija na vrlo transparentan način, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, svako će, za koga se utvrdi da je učestvovao u nezakonitim radnjama, odgovarati po zakonu, bez obzira na to kojoj stranci pripada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: