Tadić: Samo je naš put siguran

Budućnost Srbije je izvesna ako nastavimo ovim putem, kaže Boris Tadić, kandidat koalicije "Izbor za bolji život" za predsednika Srbije za "Novosti".

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2012.

23:07

Default images

"Ovo je, prema svim predviđanjima, poslednja godina svetske ekonomske krize i kada se ona završi, tim koji predvodim je spreman da krene napred u letećem startu. Svaki drugi politički put koji se nudi pred ove izbore neizvestan je i rizičan po građane i državu", ističe on.

Doskorašnji šef države u intervjuu "Večernjim novostima" objašnjava i zašto su i ovi izbori sudbinski i neka vrsta referenduma o tome kojim putem Srbija treba dalje da ide:

"Izbori su prilika da se odluči o tome da li nastavljamo proces reformi, za koje smo dobili priznanja Evropske komisije i Evropskog saveta, prilika da nastavimo politiku koja dovodi investitore, otvara nova radna mesta. Na svim izborima u Srbiji posle 5. oktobra građani su odlučivali o tome kakva je budućnost Srbije. Lomilo se da li će zemlja ostati na putu integracija ili će opozicija zaokrenuti stvari u suprotnom pravcu. Tako je i ovog puta. Nema nikakve garancije u kom pravcu bi Srbija išla ako bi pobedila koalicija Nikolić, Bogoljub Karić i Velja Ilić", smatra on.

Tadić je skrenuo pažnjiu i na to da između najjačih stranaka vlasti i opozicije, demokrata i naprednjaka, i nema mnogo razlika o ključnim političkim pitanjima...

"Nikolić danas govori sve suprotno od onog što je govorio juče. Zato se i postavlja pitanje šta bi radio sutra. DS dosledno 20 godina zastupa ideju - da modernizujemo Srbiju, kako bismo menjali život nabolje, mi smo na sebe preuzimali rizike u teškim vremenima. Donosili smo i odluke koje nisu uvek bile i najpopularnije, ali su neophodne kako bi Srbija napredovala. S druge strane, imate Tomislava Nikolića, koji uopšte ne krije da ovo sada govori samo zato što očekuju da na taj način dobije izbore. To je suštinska razlika između nas", objašnjava lider DS.

Ceo intervju možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: