Tadić: Pomoć uspešnim preduzećima

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji žviot" Boris Tadić izjavio je da bi uspešna preduzeća trebalo da imaju podršku države.

Info

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.04.2012.

12:55

Default images

On je danas posetio kompaniju za proizvodnju nektara i sokova "Nektar" i poručio da takva preduzeća doprinose unapređenju ukupnog kvaliteta poljoprivredne proizvodnje u Srbiji i povećanju izvoza i da zbog toga zaslužuju podršku države.

Tadić je, nakon oblaska fabrike u Bačkoj Palanci, ponovio da "Nektar" zaslužuje dalju podršku države, kao i svako drugo preduzeće koje poput te kompanije zapošljava više od 1.000 radnika, investira u druge države i izvozi svoje proizvode.

On je podsetio da je "Nektar" od porodičnog preduzeća prerastao u veliku kompaniju, da je nedavno investirao u slovenački Fruktal, što je, kako je rekao, omogućilo da se proizvodi iz Bačke Palanke izvoze na tržište cele jugostočne Evrope.
Foto: Tanjug
"To je uspeh ne samo "Nektara" Bačke Palanke i Vojvodine, već i čitave Srbije", ukazao je lider DS.

Prema njegovim rečima, "Nektar" kroz proizvodnju sokova doprinosi aktiviranju širih poljoprivrednih slojeva stanovništva, odnosno seljaka i paora, kao i podizanju kvaliteta proizvodnje voća i povrća, koja se koristi u industriji sokova.

Generalni direktor kompanije Čedo Praška podsetio je da "Nektar" ima proizvodnju na četri lokacije - u Bačkoj Palanci, Vladičinom Hanu, Skoplju i Ajdovščini i da u tim firmama zapošljava više od 1.100 ljudi.

"Naša kompanija najveća je u ovom delu Evrope po proizvodnji sokova i nektara", rekao je Praška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: