"Najvažnije nastaviti evropski put"

Funkcioner DS-a Borislav Stefanović izjavio je u Novom Pazaru da je najvažnije da se "prevaziđu sve veštački stvorene podele među našim građanima".

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2012.

20:57

Default images

Na tribini održanoj u sali hotela "Palma", u okviru karavana Demokratske omladine "Izbor mladih za bolji život - Boris Tadić", Stefanović je poručio da je osnovno da se mladima obezbedi zaposlenje i otvore perspektive.

On je objasnio da za otvaranje novih radnih mesta treba obezbediti dolazak investitora, a da je za dolazak investitora "najvažnije da Srbija nastavi evropski put".

"Ekipa iz Demokratske stranke i njen predsednik Boris Tadić imaju jasan plan kako to da urade - imaju vrlo konkretan merljiv korak, imaju rezultate koji to potvrđuju", istakao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, za razvoj Novog Pazara, Tutina, Sjenice i celog tog kraja veoma je važno obnoviti i izgraditi infrasturukturu.

"Nemoguće je izgraditi autoput bez naše saradnje sa svetom i kontakata sa stranim partnerima i mi ćemo na tome naporno raditi u narednom periodu", poručio je Stefanović, istakavši da je to ono što je "apsolutno neophodno da bi ovaj kraj oživeo, da bi napredovao".

"Istovremeno, obrazovanje mladih treba da prati potrebe industrije, potrebe privrede, da nam mladi ne bi odlazili u svet, već da ostanu ovde u Sandžaku", objasnio je funkcioner DS-a.

"To bi, siguran sam, pomoglo daljem napretku celog regiona, jer ovo je najmlađi deo Srbije", ukazao je Stefanović i dodao da se zato "mora staviti veći akcenat na bolje, kvalitetnije i besplatno obrazovanje".

Na tribini je učestvovao i predsednik omladine DS Balša Božović, koji je objasnio da mladi 6. maja "crtaju Novi Pazar i Srbiju po vlastitoj želji", uz poruku da će koalicija koju predvodi Tadić ostvariti obećanje iz izbornog slogana: posao, investicije, sigurnost.

Karavan Demokratske omladine posetio je potom Rašku i Kraljevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: