Predata Zukorlićeva kandidatura

Grupa građana predala je danas posle 18 časova RIK-u predsedničku kandidaturu muftije Muamera Zukorlića, koju je podržalo više od 12.000 građana.

Info

Izvor: Beta

Subota, 14.04.2012.

19:23

Default images

Šef izbornog štaba Jahja Ferhatović rekao je novinarima da očekuje pobedu muftije Zukorlića na predsedničkim izborima, zakazanim za 6. maj, ističući da će muftija doneti "preporod države i društva".

Među onima koji su podržali kandidaturu muftije Zukorlića, koji trenutno boravi u Beču, ima dosta i Srba, rekao je Ferhatović, okružen muftijinim pristalicama koj su nosili zelene majice na kojima je pisalo "muftija predsjednik".

Ferhatović je rekao da su potpise sakupljali ne samo u sandžačkim opštinama, već i u drugim gradovima u Srbiji, poput Leskovca, Novog Sada i Prokuplja.

"Imali smo jako velike opstukcije od sudstva i vladajuće koalicije", rekao je on i optužio predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i Rasima Ljajića da su pokušali da spreče muftiju da sakupi potpise za svoju predsedničku kandidaturu.

"Tadić je preko ministra Ljajića vršio pritiske da ne prikupimo potpise", rekao je Ferhatović.

RIK je do sada proglasio sedam predsedničkih kandidata: lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i Zorana Stankovića koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i Preokreta Čedomira Jovanovića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Rok za podnošenje kandidature za učešće na predsedničkim izborima ističe sutra u ponoć, a za proglašenje kandidature potrebno je podneti 10.000 potpisa.

Predsednički kandidat Muamer Zukorlić ranije danas je izjavio da računa na glasove žena jer su one iskrenije i mnogo bolje prepoznaju kvalitete kao što su iskrenost i doslednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: