Tadić: Verujem u uskrsnuće Srbije

Kandidat DS-a za predsednika Srbije Boris Tadić rekao je u Lajkovcu da duboko veruje u uskrsnuće Srbije.

Info

Izvor: Tanjug

Petak, 13.04.2012.

16:19

Default images

Kako je pojasnio, on duboko veruje u trenutak kada će Srbija "ponovo stati na noge i postati stabilna i razvijena zemlja na sreću svih svojih stanovnika".

Ujedno je naveo da su dani uoči velikog hrišćanskog praznika, Uskrsa, vreme kada svi pravoslavni Srbi treba da misle i o drugima i da pošalju poruku mira i pomirenja.

"Treba da milsimo o prošlosti, ali iznad svega i o budućnosti, jer uskrsnuće Isusa Hrista znači slaveljenje žvota, a u simboličnom smilsu, ja duboko verujem i uskrsniće Srbije", kazao je Tadić u selu Jabučke kraj Lajkovca gde je u porodici Grčić prisustvovao tradicionalnom običaju farbanja uskršnjih jaja.

On je napomenuo da se danas, na dan kada svi pravoslavni Srbi farbaju uskršnja jaja, posebna pažnja posvećuje onom koje simbolizuje čuvara doma.

"I Srbiji je potrebna jedna velika čuvarkuća", rekao je Tadić,

Istakavši da je izuzetno važno čuvati tradiciju, običaje i kulturu naroda, na način na koji to, kako je primetio, čini i porodica Grčić.

Tadić je ukazao da je upravo to veoma važno i za politiku priključenja Srbije zemljama Evropske unije.

"I EU u stvari predstavlja jednu porodicu različitih kultura i mi želimo da i naša kultura bude prisutna u toj velikoj evropskoj porodici", rekao je Tadić.

On je s domaćinom razgovarao o uskršnjim običajima, različitim tehnikama za farbanje uskršnjih jaja, značaju čuvarkuće - prvog crvenog jajeta koje se ofarba i koje cele naredne godine čuva dom porodice...

Porodica Grčić je, kako je primetio, stara demokratska porodica, koja i danas živi na istom mestu gde su pre četiri veka njihovi preci podigli dom.

"Vi na najbolji načina čuvate svoju kulturu i običaje pred uskršnje praznike. Smatram to veoma važnim", zaključio je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: