DS: Tadić nas zbližava sa svetom

Na predstojećim izborima ne bi smelo da bude dileme, jer su Boris Tadić i lista oko DS put koji Srbiju zbližava sa svetom, izjavio Vuk Jeremić.

Info

Izvor: Tanjug

Subota, 07.04.2012.

13:32

Default images

"Bez zbližavnaja sa svetom nema života ni ekonomije ni boljitka, a u isto vreme ni jasno definisanih državnih i nacionalnih interesa", rekao je član Glavnog odbora Demokratske stranke Vuk Jeremić u Kragujevcu i dodao da je uveren da će građani Srbije izabrati put koji vodi napred.

On je poručio da postoji samo jedna snaga u zemlji koja "može da obuhvati i svet, i državne interese, i odnose u regionu, i bezbednost, i međunarodnu politiku, i uspešan lokal".

Prema rečima Jeremića, 6. maja nisu obični izbori jer je trenutna situacija u svetu takva da put koji budemo izabrali sada biće put sa kojeg ćemo jako teško skrenuti, a "oni koji to ne razumeju i koji ne razumeju važnost i veličinu problema koji se ovog trenutka u svetu dešavaju biće veliki gubitnici".

On je takođe istakao da je iluzija da su lokalni i parlamentarni izbori odvojeni jer nema uspešne lokalne poltiike bez jasne i precizne državne orijentacije, kao što nema uspešne državne politike bez stabilno i jasno organizovanog lokala.

"Nisu jedni izbori u lokalu a drugi u Beogradu, a mislim da ne bi smelo da bude dileme, jer Boris Tadić i lista "Izbor za bolji živo i put kojim smo izabrali da koračamo je put koji nas otvara i zbližava sa svetom", naveo je on.

Jeremić je na tribini u naselju Ilićevo rekao i da je Srbija imala mnoge probleme u prethodnom periodu sa kojima se izborila, podsetivši da ceo svet trese ekonomska kriza.

"Srbija je imala drugih problema prethodnih godina i zato je nama u tom smislu situacija teža. Situacija u zemlji je teška, ja znam da građani teško žive, ali ukoliko ne budemo mudro i staloženo birali 6. maja postoji velika opasnost da se situacija pogorša i to drastično", istakao je član GO DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: