Vučić: Tadić je podneo ostavku

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je da predsednik Srbije Boris Tadić danas "nije skratio mandat", već da je "podneo ostavku".

Info

Izvor: Beta

Sreda, 04.04.2012.

12:50

Default images

"Boris Tadić je podneo ostavku, od danas je građanin. Mi mu želimo da to i ostane. To će biti i najbolje moguće rešenje, jer Srbija mora da ide napred", naveo je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da kategorija "skraćenja mandata" ne postoji ni u Ustavu, ni u zakonu, i ocenio da je to "obmana" koja "više ne prolazi ni kao loša gluma".

Upitan ko će biti kandidat SNS za premijera Srbije, Vučić je rekao da će stranka to pitanje razmatrati nakon što lider naprednjaka Tomislav Nikolić pobedi Tadića.

Nikolić je ranije danas rekao da je uveren da će pobediti na predsedničkim izborima 6. maja.

Vučcih je dodao da će se večeras ili sutra odžati sastanak Predsedništva SNS na kojem će se doneti odluka o Nikolićevoj kandidaturi za predsednika Srbije.

"Naš posao je da na svim nivoima pobedimo DS i režim i izađemo sa najačim kandidatom", kazao je Vučić.

Na pitanje da li sebe vidi kao kandidata SNS za premijera, zamenik predsednika SNS je odgovorio odrečno.

"(Funkcionerka SNS) Jorgovanka Tabaković će se sve više pojavljivati, pa vi vidiete šta to može da znači", dodao je Vučić na kraju konferencije na kojoj je bilo reči o uslovima investiranja u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: